bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,608.77 5.53%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,107.27 3.76%
bnb
BNB (BNB) $ 585.38 4.42%
solana
Solana (SOL) $ 143.16 3.46%
xrp
XRP (XRP) $ 0.532835 2.42%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468136 2.47%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144695 9.21%

Coinbase CEO’su: Brezilya ve Arjantin Bitcoin’e Geçmeyi Düşünmeli

coinbase ceosu brezilya ve arjantin bitcoine gecmeyi dusunmeliawsef

Kripto para sektöründe birçok önemli isim kripto para birimleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunuyor. Çıkan haberlere göre kripto para borsası Coinbase CEO’su Brian Armstrong da Brezilya ve Arjantin Bitcoin’e geçmeyi düşünmesi gerektiğini söyledi.

Brezilya ve Arjantin Ortak Para Birimi İçin Hazırlanıyor

Küresel jeopolitiğin değişen dinamikleri ve ABD’nin artan borcunun ortasında, dünyanın dört bir yanındaki ülkeler ticareti gerçekleştirmek için USD dışında alternatif bir para birimi arıyor. Uzmanlar Bitcoin’in uzun vadede doğru çözüm olduğunu söylüyor.

Brian Armstrong, Bitcoin’e geçmenin doğru seçenek olabileceğini öne sürdü. Bitcoin’in merkezi olmayan defteri ve arz sınırı, onu bir değer deposu haline getirir ve herhangi bir merkez bankasına bağımlılığı azaltır. Armstrong konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Bitcoin’e geçmeyi düşünüp düşünmeyeceklerini merak ediyorum. Brezilya ve Arjantin Bitcoin’e geçmeyi düşünmeli

Arjantin Ekonomi Bakanı Sergio Massa ise şu ifadeleri kullandı:

Mali konulardan ekonominin büyüklüğüne ve merkez bankalarının rolüne kadar her şeyi içeren ortak bir para birimi için gerekli parametreleri incelemeye başlama kararı alınacak. Ticaret entegrasyonu için mekanizmalar üzerinde çalışılacak. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala