bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,214.67 1.40%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,985.42 0.29%
bnb
BNB (BNB) $ 591.45 0.59%
solana
Solana (SOL) $ 150.59 4.85%
xrp
XRP (XRP) $ 0.507103 1.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.458672 1.70%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147412 0.52%

Metaverse Token’ları Nelerdir?

Metaverse Tokenlari Nelerdir

2022 kripto paralar açısından her ne kadar çok iyi performans göstermese de, metaverse ve NFT alanları için oldukça iyi bir başlangıç yaptı. Özellikle Meta’nın (Facebook) metaverse lansmanı sonrası küresel bilinirliği iyice artıran metaverse, birçok şirketin de odak noktası haline geldi. Dolayısıyla metaverse odaklı token’lar oldukça değerlendi. Peki bu metaverse token’ları nelerdir? Gelin detaylarını inceleyelim. Öncelikle:

the sandbox chain games ile ortaklik kuruyor 2

Metaverse Token’ları Tam Olarak Nelerdir?

Özellikle belirtmemiz gerekiyor ki, aslında metaverse token’ı olarak belirttiğimiz bu varlıklar, projelerin yerel token’ları. Örneğin en popüler metaverse projelerinden olan The SandBox, kendi yerel token’ı olan SAND’a sahip. Buradan kullanıcılar bu token’ı kullanarak metaverse içerisinde etkileşime geçebiliyor, NFT’leri satın alabiliyor veya satabiliyorlar.

Ek olarak borsalarda da işlem gören bu kripto varlıklar, kendi iç tokenomilerine de sahip durumdalar.

Gi1RgZLmTIG0756KgV4o bep2 bep20 erc20 2

Decentraland Ne Token’ı?

Metaverse token’ları, ait oldukları projenin Blockchain ağına göre değişiklik göstermektedir. Örnek vermemiz gerekirse bir diğer metaverse projesi olan Decentraland’ın yerel token’ı olan MANA, bir ERC20 token’ıdır. Bu token üzerinden gerçekleştirilen işlemler yine Ethereum ağı üzerinde gerçekleşir.

Metaverse Token’ları Hangileridir?

Birçok metaverse projesi olduğu gibi bu projeleri destekleyen token’lar da bulunmaktır. Gelin piyasa değerine göre sırayla birkaç metaverse token’ını inceleyelim.

Decentraland (MANA), en popüler metaverse projelerinden biri olan Decentraland’ın yerel token’ı olarak kaşımıza çıkıyor. Son bir hafta içerisinde ne yazıkki yüzde 20’ye yakın değer kaybeden MANA’nın piyasa değeri yaklaşık olarak 4.8 milyar dolardır.

The SandBox (SAND) ise yukarıda bahsettiğimiz üzere benzer projelerden birisi. Birçok ünlü sanatçı ve şirketin içerisinde bulunduğu metaverse olan The SandBox, iç dinamiklerini SAND üzerinden yürütmektedir. Ek olarak 3.3 milyar dolarlık piyasa değeri ile en değerli metaverse projeleri arasında yer alıyor.

Metaverse Token’ları Nasıl Alınır?

Metaverse token’ları genel olarak oldukça rağbet gören kripto paralar arasında yer alıyor. Durum böyle olunca da birçok popüler kripto para borsasında kendilerine yer bulabiliyorlar. Yukarıda örnek olarak verdiğimi Decentraland ve The SandBox’ın token’ları, Binance, FTX, Kraken, Paribu ve KuCoin gibi popüler kripto para borsalarında yer almaktadır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala