bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,609.04 3.84%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,131.06 3.68%
bnb
BNB (BNB) $ 609.01 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 145.11 7.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520728 3.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469732 4.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150297 5.79%

Mahkemeden SEC’e Coinbase İçin Bir Hafta Süre

Mahkemeden SECe Coinbase Icin Bir Hafta Sure22

ABD mahkemesi, Coinbase‘in kural koyma dilekçesine yanıt vermesi için Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) bir hafta süre verdi. Mahkeme kararında SEC’in tutumunu netleştirmesi veya neden yanıt vermeyeceklerini açıklaması istendi. Böylece SEC’in Coinbase‘in talebini ilişkin kararını 7 gün içinde vermiş olacak.

Mahkemeden SECe Coinbase Icin Bir Hafta Sure666

SEC’in Coinbase’e Yanıt Vermesi İçin 7 Günü Var

ABD mahkemesi, Coinbase‘in dilekçesine yanıt vermesi için SEC’e bir hafta süre verdi. Coinbase’in Baş Hukuk Sorumlusu Paul Grewal, mevzuat veya yasa düzenlemelerinin yaptırım eylemlerinden önce gelmesi gerektiğini ifade etti. Grewal, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında, bu nedenle yaklaşık bir yıl önce SEC‘e dilekçe verdiklerini ifade etti. SEC, dün Coinbase’e kayıtsız menkul kıymet borsası işlettiği suçlamasıyla dava açtı. Grewal, “SEC, kural koyma dilekçesini reddetmeseydi, sektöre karşı dava açamayacağını inanıyoruz” dedi.

Coinbase, nisan ayında SEC’in menkul kıymet kurallarını kripto paralara uygulamasına ilişkin mahkemeye gitmişti. Borsa, SEC‘in 2022 yılında yazdığı bir dilekçeye yanıt vermesini talep etmişti. Borsa, SEC’in menkul kıymet yasalarının kripto sektörüne nasıl uygulanacağına ilişkin net olmasını istemişti. SEC‘in mayıs ayında verdiği yanıtta ise herhangi bir kural koymanın yıllar alabileceği ve uygulama eylemlerinin devam edeceği ifade edilmişti. Kurum, kripto sektörü için kural koymaya zorlanmaması gerektiğini savunmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala