bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,143.19 1.48%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,130.81 0.94%
bnb
BNB (BNB) $ 601.65 0.66%
solana
Solana (SOL) $ 143.16 0.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52159 1.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468901 0.61%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149285 0.41%

Kripto ve Blockchain’e Yatırım Yapan Bankalar

kripto ve blockchaine yatirim yapan bankalarfs

Kripto para sektörünün ve Blockchain teknolojisinin hızla gelişim kaydetmesi ile beraber geleneksel finans kurumları olan bankalarda bu alanda yer almak için çalışmalarını hızlandırdı. Özellikle dünyanın en büyük bankaları doğrudan veya yan kuruluşlar aracılığıyla kripto para birimlerine ve Blockchain teknolojisine yatırım yapıyor. Biz de bu hafta sizler için kripto ve Blockchain teknolojisine yatırım yapan bankaları derledik.

Kripto ve Blockchain’e Yatırım Yapan Bankaların Sayısı Artıyor

Block Data tarafından yayınlanan bir rapora göre; yönetim altındaki varlıklar açısından dünyanın en büyük 100 bankası arasında yer alan 55 banka, doğrudan veya yan kuruluşlar aracılığıyla kripto para birimlerine ve Blockchain teknolojisine yatırım yapıyor.  Blockchain teknolojisine yapılan yatırım büyüklüğüne göre en aktif bankalar 19 yatırımla Barclays olurken ardından, 9 yatırımla Citigroup, 8 yatırımla Goldman Sachs, 7 yatırımla GB Morgan Chase ve 6 yatırımla BNP Paribas izliyor.

kripto ve blockchaine yatirim yapan bankalard

Block Data tarafından yapılan araştırmaya göre bu yatırımların çoğu, diğer yatırımcılarla veya diğer birçok yatırımcıyla ortak olarak yapıldığı için bu bankaların yatırdığı para miktarını belirlenemedi.

Bankaların En Çok Yatırım Yaptığı Alan: Saklama Teknolojisi

Saklama çözümleri ve teknoloji sağlayıcıları, beklendiği gibi, Ağustos 2021’den bu yana en büyük fonlama turlarından bazılarını artırarak en iyi bankalar arasındaki popülerliklerini koruyor. Bu anlaşmalar arasında şunlar yer alıyor: NYDIG (1 milyar dolar), Fireblocks (550 milyon dolar), Gemini (400 milyon dolar), ve Anchorage Digital (350 milyon dolar).

Aslında, saklama ve teknoloji çözümü sağlayıcıları, bankalardan aşağıdakileri içeren 100 milyon dolar ve üzeri yatırımlar:

  • Morgan Stanely – NYDIG’nin 1 Milyar Dolarlık Büyüme Sermayesi turuna devam eden yatırım yaptı.
  • BNY Mellon – Fireblock’un 550 milyon dolarlık E Serisine devam eden yatırım
  • Commonwealth Bank of Australia – Gemini’nin 400 milyon dolarlık A Serisine katıldı.
  • GS Growth – Anchorage Digital’in 350 Milyon Dolarlık C Serisine yatırım yaptı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala