bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,143.19 1.48%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,130.81 0.94%
bnb
BNB (BNB) $ 601.65 0.66%
solana
Solana (SOL) $ 143.16 0.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52159 1.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468901 0.61%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149285 0.41%

Kripto Şirketlerinin Spor ve Kültür-Sanata İlgisi ‘Yoğun’

Kripto Sirketlerinin Spor ve Kultur Sanata Ilgisi Yogun2

Türkiye’de kripto paraların benimsenmesi ve vatandaşların talebi artıyor. Yüksek ilgiyi kripto şirketleri de görmezden gelemiyor. Yerli ve yabancı kripto şirketleri, geniş kitlelere erişebilmek için spor ile kültür-sanata yatırım yapıyor. Kripto şirketleri, spor ve kültür-sanat alanlarındaki iş birlikleri çerçevesinde daha fazla kullanıcıya erişilmesi hedefleniyor. Sporda en fazla iş birliği futbolda yaşanıyor. Süper Lig’deki her futbol kulübünün kripto ile bir geçmişi bulunuyor.

Kripto Sirketlerinin Spor ve Kultur Sanata Ilgisi Yogun1

Türkiye’de Kripto Paralara İlgi Artıyor

Türkiye’de dijital varlık sahiplik oranı yüzde 27’nin üzerinde. GWI’nin raporuna göre bu durum ülkeyi dünyada ilk sıraya koyuyor. Türkiye’yi Arjantin takip ediyor. Türkiye’de yatırımcıların kriptoya olan ilgisi yıldan yıla artarken, makroekonomik gelişmeler de bu duruma yardımcı oluyor. Araştırmaya göre kripto paralara ilginin artma nedenleri arasında enflasyon yer alıyor. Farklı şirketlerin araştırmalarında Türkiye’de kripto paraların sevildiğini ortaya koyuyor.

Kripto borsaları başta olmak olmak üzere birçok şirket, Türkiye’de faaliyet göstermek için çalışma yürütüyor. Dünyanın önde gelen borsaları Binance, Gateio, Kucoin, OKX, Rain şimdiden Türk vatandaşlarına hizmet vermeye başladı. Türkiye merkezli Paribu, BtcTurk, Bitçi gibi kripto borsaları da büyümelerini sürdürüyor.

Kripto sektörü son yıllarda Türkiye’de sponsorluk ve reklam faaliyetleri ile bilinirliği artırmaya çalışıyor. Bu alanda spor ve kültür-sanat faaliyetleri öne çıkıyor. Şirketler, spor ve kültür-sanat üzerinden geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyor. Spor ve kültür-sanat ile genç nüfusun kriptoya olan ilgisi de pekiştirilmeye çalışıyor. Woo Network’ün bir araştırmasında 8 milyon kişinin Türkiye’de kripto ile ilgilendiğini bildirmişti. Araştırma yaş gruplarına göre incelendiğinde 25-34 yaş aralığının yüzde 33 ile kripto paralara en fazla yatırım ortaya çıkmıştı. 18-24 yaş aralığının da yüzde 20’lik dilimi oluşturduğu kaydedilmişti. Nitekim şirketlerin, spor ve kültür-sanat faaliyetleri üzerinden yüksek gelirli grupları hedeflediği de söylenebilir.

Kültür-Sanata Yoğun Destek

Kültür-sanat faaliyetlerine en fazla destek veren kripto şirketlerine bakıldığında Paribu ön sıralarda bulunuyor. Türk borsası Paribu, sanatın neredeyse her alanı ile ilgileniyor. Şirket, geçen yılın son aylarında Mars Cinema’ya ait sinema salonları için iş birliği yapmıştı. Cinemaximum olarak bilinen salonların isimleri Paribu Cineverse olarak değiştirilmişti. Paribu, İKSV, İstanbul Modern ve Arter iş birlikleriyle birçok etkinliği hayata geçirdi. Ayrıca genç sanatçılara yönelik projeler de üretiliyor. Bu alanda BtcTurk de çeşitli iş birlikleriyle kültür-sanat faaliyetlerine sponsorluk yapıyor.

Sporda Futbol Öne Çıkıyor

Türkiye’de kripto şirketlerinin en fazla ilgi gösterdiği spor dallarına bakıldığında futbol öne çıkıyor. Ülkede en fazla izlenen spor dalının futbol olduğu göz önüne alındığında, şirketler yüksek taraftarı olan kulüplere daha fazla ilgi gösteriyor. Bu alanda Süper Lig ve alt liglerdeki sponsorluklar dikkat çekiyor. Fenerbahçe’nin Floki ile Beşiktaş’ın Rain ile iş birliği bulunuyor. Trabzonspor’un forma sponsorları arasında WhiteBit yer alıyor. Geçen yıl BitGet, Galatasaray ile iş birliği yapmıştı. BTCTurk, A Milli Takım sponsorları arasında yer alıyor. Süper lig takımlarından Giresunspor’un Bitexen ile isim anlaşması bulunuyor. Bitexen’in Sivasspor, Hatayspor, Adana Demirspor, Antalyaspor ile de iş birliği anlaşmanı var. Futbol alt liglerinde de çeşitli kripto şirketlerinin futbol üzerinden kitlelere ulaşmaya çalıştığı görülüyor. Diğer yandan basketbol, voleybol hatta amatör sporlar da dahi benzer iş birlikleri görülebiliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala