bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,974.14 1.10%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,145.82 0.68%
bnb
BNB (BNB) $ 600.75 2.11%
solana
Solana (SOL) $ 141.95 3.13%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526714 0.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465764 1.86%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148717 2.56%

Kripto Şirketi BitGo İtalya’da Çalışma Lisansı Aldı

kripto sirketi bitgo italyada calisma lisansi aldi

Kripto saklama şirketi BitGo, bugün kripto para birimi NEAR’ı desteklemek için NEAR Vakfı ile ortaklık kurduğunu açıklamıştı. Dijital varlık saklama sağlayıcısı BitGo, diğer pek çok kripto şirketiyle birlikte İtalya’da faaliyet göstermek üzere kayıt yaptırmış durumda.

BitGo İtalya’da Faaliyet İzni Aldı

İtalyan finans düzenleyicisi Organismo Agenti e Mediatori’nin (OEM) belgelerine göre, şirketin Almanya şubesi BitGo Deutschland GmbH, 15 Temmuz’da ülkede “dijital cüzdan hizmetleri” sağlamak için kaydoldu. BitGo’nun Avrupa ulusuna girişi, İtalya’da operasyonlar götüren bir şirket modelini takip ediyor. İtalya’da son dönemlerde pek çok kripto şirketi kaydolmuştu. Ülkede kaydolan şirketler arasında Crypto.com, Binance, Kraken ve Bitpanda ve aracılık şirketi Trade Republic de yer almıştı.

kripto sirketi bitgo italyada calisma lisansi aldi 2

Avrupa’daki kripto düzenleyici manzaraları şimdilik belirsizliğini koruyor. Avrupa Birliği’nde kripto para birimleri için düzenleyici bir çerçeve sağlayacak olan Kripto Barlıklarda beklenen Piyasalar kanunu (MiCA) 2024 yılına kadar yürürlüğe girmeyebilir. BitGo, İtalya’daki durumu hakkında yorum yapmayı reddetti. Bir e-posta gönderisinde yapılan açıklamada, bir sözcü şirketin Güney Dakota, New York, İsviçre ve Almanya’da lisanslı olduğunu ve birkaç yargı yetkisinin beklemede olduğunu belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala