bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,510.75 1.93%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,151.08 4.81%
bnb
BNB (BNB) $ 587.74 2.62%
solana
Solana (SOL) $ 135.89 4.66%
xrp
XRP (XRP) $ 0.507582 2.39%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.453661 3.67%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.141624 5.62%

Kripto Dünyasında Bu Hafta Yükselen Kriptolar

haftanin yükselen kripto paralari

Kripto para dünyası son dönemde oldukça kritik bir dönemden geçiyor. Bir taraftan ardan küresel düzenleyici baskısı sürerken, son olarak RusyaUkrayna gerilimi de piyasalara oldukça dalgalı bir hava katmış durumda. Durum böyle olunca da yatırımcılar kriptoların bu hareketlerinden tedirgin olabiliyor. Peki bu hafta yatırımcısını üzmeyerek yükselen kriptolar hangisi? Gelin inceleyelim. Öncelikle:

anc token nedir

Haftanın Yıldızı: Anchor Protocol

Anchor Protocol, Terra ağındaki ilk protokollerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Kısaca Proof of Stake tabanlı Blockchain ağlarından elde edilen blok ödüllerine dayalı bir temettü sağlayan bir tasarruf platform. Anchor, mevduat sahiplerine tutarlı bir faiz oranı sağlayan, anapara korumalı bir stablecoin tasarruf ürününe de sahip. 

Temel olarak Stablecoin ödünç almak için kullanılan varlıklara blok ödülleri tahsis ederek mevduat faiz oranını düzenleyerek çalışır. ANC ise platformun yerel token’ı olarak karşımıza çıkmakta.

Son bir hafta içerisinde oldukça iyi bir performans gösteren ANC, haftanın başından bu yana yaklaşık olarak yüzde 70‘lik bir artış göstererek 3.87 dolar seviyesine ulaşmış durumda. Haftanın başında 2.15 dolardan işlem gördüğünü düşürsek oldukça iyi bir performans gösteren ANC, 8.23 dolarlık bir ATH seviyesine de sahip.

Terra luna nedir

Terra (LUNA): Yüzde 50 Artış

Terra, piyasaya bazı benzersiz konseptler ve teoriler getiren merkeziyetsiz bir finansal altyapı ve Blockchain protokolüdü olarak karşımıza çıkıyor. Daha da açmamız gerekirse Terra, rekabetçi programlanabilir ödemeler, lojistik ve Dapp ile stablecoin geliştirmeyi basitleştirmek için tasarlanmış bir altyapı sunmayı hedefliyor. 

Projenin yerel token’ı olan LUNA ise son dönemdeki bazı önemli gelişmeler ile birlikte oldukça büyük bir sıçrama yaşamış durumda. Öyle ki bu sıçrama LUNA’nın 74.50 doları aşarak yüzde 50’nin üzerinde bir değer artışı yaşamasını sağladı. Hali hazırdaki DeFi TVL’sinin neredeyse yüzde 10’unu elinde bulunduran Terra, bu haberler sonrası hızına hız katarak yükselmeye devam etti.

juno token kaç tl 1

JUNO: Yüzde 20 Artış

Haftanın yükselenleri serimizde son haftalarda kendisine sık sık yer bulan JUNO, yatırımcısının yüzünü güldürmeyi sürdürüyor. Haftanın başından bu yana yüzde 20 artan JUNO, haftanın başında 28.81 dolardan işlem görüyordu. Anlık 33.80 dolara çıkan JUNO, sert bir düzeltme ile 25 dolar bandına inse de hızlı bir şekilde toparlayarak yeniden 35.2 dolara kadar çıkmayı başardı.

JUNO’nun neden yükseldiğini merak ediyorsanı buraya tıklayarak JUNO token neden yükseliyor içeriğimize ulaşabilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala