bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,824.90 0.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,075.10 1.25%
bnb
BNB (BNB) $ 576.14 0.20%
solana
Solana (SOL) $ 170.98 0.04%
xrp
XRP (XRP) $ 0.5117 1.82%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467408 3.17%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150199 1.63%

Kolombiya Hükümeti Blockchain Projeleri için Kılavuz Yayınladı

kolombiya hukumeti blockchain projeleri icin kilavuz yayinladi

Blockchain sektörü, yeni gelişmelerle birlikte büyümeye devam ediyor. Blockchain teknolojisinin hızla gelişmesiyle bu alandaki projelerin sayısı da artmaya başladı. Bu kez Kolombiya Hükümeti, Blockchain projeleri için bir kılavuz yayınladı.

Kolombiya Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, Blockchain İçin Kılavuz Yayınladı

Geçtiğimiz günlerde tapu hizmetleri için XRPL Blockchain ağını kullanacağını duyuran Kolombiya Hükümeti, bu kez şeffaflık ve ademi merkeziyetçiliğin önemli olduğu projelere Blockchain teknolojisini dahil etmeye başladı.

kolombiya hukumeti blockchain projeleri icin kilavuz yayinladi

Kolombiya Bilgi Teknolojileri ve İletişim Bakanlığı (MINTC), federal ve eyalet düzeyinde sorunları çözmeye yönelik projelere Blockchain entegrasyonunu eklemeyi planlıyor. Bu doğrultuda Blockchain’i kapsayan bir kılavuz yayınladı.

“Kolombiya Devleti için Blockchain Teknolojili Projelerin Kabulü ve Uygulanması için Başvuru Kılavuzu” başlığını taşıyan belge, Blockchain’in temellerini ve hizmetlerini şirketlere entegre ederek fayda sağlayacak proje türlerini oluşturur. Ayrıca, bu tür uygulamaların ülkenin yasal çerçevesine tabi olacağı belirtiliyor.

Ayrıca hatırlatacak olursak, geçtiğimiz yıl kripto para borsası Gemini, Kolombiya’da ülkenin en büyük bankası Bancolombia’nın müşterileri için Bitcoin (BTC) ticareti sunacağını duyurmuştu. Gemini Kolombiya’da banka aracılığı ile Bitcoin hizmeti sunacağını açıklamıştı. Anlaşmanın, devlet destekli bir pilot programının parçası olacağını bildirilmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala