bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,974.14 1.10%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,145.82 0.68%
bnb
BNB (BNB) $ 600.75 2.11%
solana
Solana (SOL) $ 141.95 3.13%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526714 0.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465764 1.86%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148717 2.56%

Kaspersky Araştırmacıları: Sahte ChatGPT’lere Dikkat

kaspersky arastirmacilari sahte chatgptlere dikkatfgb

Teknoloji hızlı bir şekilde gelişme kaydederken ChatGPT son dönemde oldukça ön plana çıktı. Her alanda olduğu gibi gelişen ve gelişen teknolojilerde dolandırıcılık olayları çok sık yaşanıyor. Kaspersky araştırmacıları, yeni bir siber saldırı dalgasını ortaya çıkardı. ChatGPT yapay zeka sohbet robotunun artan popülaritesinden yararlanan siber suçlular, kötü amaçlı yazılımı sosyal medya aracılığı ile dağıtıyor ve ChatGPT’nin sahte bir masaüstü sürümünü sunuyor. ChatGPT için sahte “masaüstü istemcisi” Afrika, Asya, Avrupa ve Amerika’daki pazarları tehdit ediyor. 

ChatGPT’nin Sahte Masaüstü Sürümünü Sunuyorlar

Kaspersky araştırmacıları, ChatGPT kullanıcılarını hedefleyen ve halen devam etmekte olan bir saldırı dalgası ile ilgili uyarlarda bulunuyor. Saldırılar, sosyal ağlarda resmi OpenAI hesaplarını taklit eden, bunu ikna edici bir şekilde yapan veya en azından dışarıdan bakınca ChatGPT meraklılarından oluşmuş topluluklar gibi görünen gruplar tarafından oluşturuyor.

Dolandırıcı gruplar, görünüşte resmi gönderiler yaparak ChatGPT’nin masaüstü versiyonu gibi görünüyor. Kullanıcılar gönderideki bağlantıya tıkladıklarında, resmi ChatGPT web sitesiyle neredeyse aynı gibi görünen, iyi hazırlanmış bir web sitesine yönlendiriliyor. Kullanıcıdan, uygulama dosyası içeren bir arşivden ibaret olan, sözde ChatGPT Windows masaüstü sürümünü indirmesini istiyor. Yükleme işlemi başlıyor ve programın yüklenemediğini belirten bir hata mesajıyla aniden duruyor. 

kaspersky arastirmacilari sahte chatgptlere dikkatdsfvs
Kullanıcılara ChatGPT deneme hesabı teklif eden bir sosyal medya gönderisi
kaspersky arastirmacilari sahte chatgptlere dikkatdfvdf
Masaüstü sürümünü indirmeyi teklif eden sahte ChatGPT web sayfası

Facebook, TikTok ve Google hesap bilgilerinin yanında, Fobo adında bir Truva atını bulaştırıyor. Kullanıcılar, programın yüklenemediğini düşünüyor ve bu işlemi yaptıklarını bile unutabiliyor .Programın kurulumu kullanıcının bilgisi dışında gerçekleşmiş oluyor. Bu Truva atı, Chrome, Edge, Firefox ve Brave dahil olmak üzere çeşitli internet tarayıcılardan kayıtlı hesaplar hakkında bilgiler çalınıyor.

Truva atının arkasındaki saldırganlar, özellikle işletmelerle ilgili olanlar olmak üzere Facebook, TikTok ve Google hesaplarından çerezleri, oturum açma kimlik bilgilerini çalmakla ilgileniyor. Truva atı, oturum açma kimlik bilgilerini çalıyor ve reklam faaliyetleri için harcanan para miktarı ve işletme hesaplarının mevcut bakiyesi gibi ek bilgiler elde etmeye çalışıyor.

Saldırganlar Küresel Pazarı Hedefliyor

ChatGPT için sahte “masaüstü istemcisi” şimdiye dek Afrika, Asya, Avrupa ve Amerika’daki kullanıcılara saldırdığını belirten Kaspersky’nin Güvenlik Uzmanı Darya Ivanova, konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

ChatGPT’yi hedefleyen bu saldırı dalgası, saldırganların, kullanıcıların popüler markalara ve hizmetlere duyduğu güveni istismar etmek için sosyal mühendislik tekniklerinden nasıl yararlandığının en iyi örneğidir. Kullanıcıların, bir hizmetin meşru gibi görünmesinin meşru olduğu anlamına gelmediğini anlaması önemlidir. Kullanıcılar, konu hakkında bilgi sahibi olarak ve dikkatli davranarak kendilerini bu tür saldırılardan koruyabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala