bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,910.12 1.55%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,142.74 1.02%
bnb
BNB (BNB) $ 601.79 2.51%
solana
Solana (SOL) $ 142.81 2.94%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527705 0.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46674 1.89%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149488 2.28%

Japonya Merkezli Kripto Para Borsalarında Koronavirüs Kaynaklı Belirsizlik Görülüyor

japonya merkezli kripto para borsalarinda koronavirus kaynakli belirsizlik goruluyor

Japonya’daki trader’lar ekonomik belirsizliğin ortasında kripto para birimlerinden uzaklaştılar. Hesap açılışları iki yıl içinde ilk kez düştü. Ancak, bir endüstri analisti trendin devam etmesinin olası olmadığını söylüyor.

Japon kripto borsası Bitbank’ın dün yayınladığı bir rapora göre, Japonya’daki trader’lar son aylarda geniş ekonomik belirsizlikler nedeniyle kripto para birimlerinin oynaklığından uzaklaştı.

Bitbank, Japonya borsalarından fiat çıkışlarının diğer yıllara göre genel bir düşüş gösterdiğini, “aktif” ticaret hesaplarının ise “ilk kez” düştüğünü kaydetti. Raporda Japan Virtual ve Kripto Para Varlıkları Borsası Birliği’nin Mart 2020 raporundaki verilere değinildi.

Japonya’nın kripto para borsalarındaki “Spot” hesapları – bu kaldıraçsız ticaret – Aralık 2018’den bu yana istikrarlı bir büyüme gördü ve ilk düşüşlerini sadece bu yıl Mart ayında gördü.

Bitbank, koronavirüs pandemisinin zayıf bir ekonomik görünümün ve vatandaşlar için teşvik eksikliğinin hesap tasfiyesinin arkasındaki önemli nedenlerden olduğunu söyledi.

“Koronavirüs şoku, daha geniş finansal pazara ulaştığında ve marj çağrıları için talep yarattığında, iyi yatırımcılar biraz para kazanmak için tüm fonlarını kripto para borsalarından geri çekmiş olabilir” denildi.

Kişisel finansal aksaklıklar başka bir faktör olarak işlev gördü. Borsa, “Bazı yatırımcılar, olağanüstü halden kaynaklanabilecek düşük gelir ve işsizlik gibi potansiyel risklere hazırlanmak için bunu yapmış olabilir.” dedi.

Ancak Bitbank analisti Yuva Hasegawa, bunun uzun vadeli bir durum olmayacağını söyledi. Bitcoin hacimleri ve perakende faaliyetlerinin, Japon hisse senedi piyasasının kripto para trader’larının ve yatırımcıların “ilgisini kaybetmeyeceğini” gösteren “düşmeyi durdurması”ndan bu yana arttığını kaydetti.

Bitcoin Ticareti Japonya’da Baskın Bir Faaliyet

Ülkenin Finansal Hizmetler Ajansı tarafından yayınlanan 2018 raporu, 3.5 milyondan fazla trader’ın (Japonya nüfusunun yüzde 2,7’si) varlık sınıfında şanslarını denediğini ve 20 ve 30’lu yaşlardakilerin toplam yatırımcıların sırasıyla % 28’ini ve %34’ünü oluşturduğunu tahmin etti.

Ancak devam eden DeFi liderliğindeki pazar dalgalanması yakında dikkatleri çekebilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala