bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,450.27 0.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,152.28 0.22%
bnb
BNB (BNB) $ 612.18 0.70%
solana
Solana (SOL) $ 143.92 1.97%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527523 0.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471353 1.03%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150558 0.72%

Jack Dorsey FTX CEO’sunun Bitcoin Fikrine Karşı Çıktı

jack dorsey ftx ceosunun bitcoin fikrine karsi cikti

Kısa bir süre önce dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan FTX’in kurucu ortağı ve CEO’su Sam Bankman-Fried, son röportajında Bitcoin’in ödeme ağı olarak geleceğinin olmadığını açıklamıştı. FTX CEO’su SBF’nin bu çıkışı pek çok kişi tarafından eleştirildi. Eleştirenler arasında Twitter’ın kurucusu olan ve şimdilerde Square isimli şirketinin yöneticiliğini yapan Jack Dorsey’de vardı.

Square Kısa Süre İçinde Lightning Network Ödeme Kanallarında Likidite Sağlayacak

FTX kurucusu ve CEO Sam Bankman-Fried ile Twitter’ın kurucusu ve eski CEO’su Jack Dorsey, Twitter üzerinden bir tartışmaya girdi. FTX CEO’su SBF’nin Bitcoin’in gelecekte bir ödeme ağı olarak görmediğini söylemesinin ardından Dorsey, bu fikre katılmadığını açıkladı.

jack dorsey ftx ceosunun bitcoin fikrine karsi cikti 2

SBF daha sonra yaptığı bir paylaşımda Bitcoin’in (BTC) bir değer potansiyeline sahip olduğuna inandığını söyledi. Ayrıca Lightning Network kullanılarak Bitcoin’in “xferred” yapılabileceğini de söyledi. SBF’nin bu açıklaması üzerinde Jack Dorsey bunu neden uygulamadığını sordu ancak SBF, soruya yanıt vermedi.

ABD’li kriptograf Matthew Green’in Square’ın bunu yapıp yapmayacağını Jack Dorsey’e sorması üzerine Dorsey, Square kripto ödeme şirketinin Lightnin Network’e dayalı ödeme kanalları için yeterli likidite sağlamaya çalıştıklarını dile getirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala