bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,010.88 2.98%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,033.58 1.92%
bnb
BNB (BNB) $ 595.97 1.10%
solana
Solana (SOL) $ 152.82 7.44%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520328 0.37%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.462455 2.34%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151559 5.53%

İrlandalı Reklam Düzenleyicisi, Kripto Reklamlarını Yeniden İnceleyecek

irlandali reklam duzenleyicisi kripto reklamlarini yeniden inceleyecek

Bilindiği üzere kripto para birimlerinin küresel olarak benimsenmesi ile beraber bu alandaki düzenleme çalışmaları da hız kazanmış durumda. Bu düzenleme çalışmaları devam ederken İrlandalı reklam gözlemcisi, kripto para birimlerinin tanıtımını denetleyen düzenlemeleri gözden geçirme planlarını açıkladı.

Kripto Reklamları Yeniden İrlandalı Reklam Düzenleyicisinin Radarında

Kripto para birimlerinin küresel olarak benimsenmesi artarken, devlet kurumları kripto para reklamlarını düzenlemeye çalışıyor. Bu tür faaliyetler devam ederken İrlanda Reklam Standartları Kurumu (ASAI) kripto reklamları kılavuzunu yeniden inceleme kararı aldı.

irlandali reklam duzenleyicisi kripto reklamlarini yeniden inceleyecek 1

İrlanda Reklam Standartları Kurumu’nun (ASAI) bu kararı, Floki gibi kripto işletmelerini tanıtan reklamların sayısının artmasının yanı sıra bu reklamlarda kriptoya yatırım yapmanın olası riskleri hakkında açıklama yapılmamasına ilişkin şikayetlere yanıt olarak geldi.

İrlanda Reklam Standartları Kurumu’nun bir sözcüsü şunları açıkladı:

ASAI, kripto para birimi iş reklamlarının yükselen trendi ışığında ek kuralların ve/veya rehberliğin gerekli olup olmadığını gözden geçirmeyi düşünüyor. ASAI, kripto para birimleri hakkında tüketici bilgisi hakkındaki endişelerin farkındadır. Doğruluk, dürüstlük ve kanıtlamaya ilişkin genel kuralların yanı sıra ASAI kodu, finansal reklamcılıkla ilgili kuralları da içermektedir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala