bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,612.04 0.42%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,307.18 1.82%
bnb
BNB (BNB) $ 604.91 1.62%
solana
Solana (SOL) $ 140.99 0.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517512 0.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467816 0.64%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14937 1.29%

İngiltere Merkez Bankası Yetkilisinden Yeni Stablecoin Açıklaması

ingiltere merkez bankasi yetkilisinden yeni stablecoin aciklamasi

Son dönemde hükümetler stablecoin’ler konusundaki düzenlemelerine hız verdi. Bu noktada İngiltere Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Jon Cunliffe, stablecoin’ler hakkında yeni bir açıklamada bulundu.

Stablecoin’lerin Kullanımı Sınırlandırılabilir

İngiltere Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Jon Cunliffe, stablecoin’ler hakkında yeni açıklamalarda bulundu. Cunliffe, politika yapıcılar inovasyon ihtiyacını beraberinde endişelerle dengelemeye çalışırken, düzenleyicilerin ödemeler için sözde stablecoin kullanımına bir sınır konulması gerektiğini belirtti.

ingiltere merkez bankasi yetkilisinden yeni stablecoin aciklamasi 2

İngiltere Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Jon Cunliffe, ödeme sistemlerindeki hızlı inovasyonunun müşteriler ve bir bütün olarak finansal piyasalar adına yeni riskler getirebileceği ihtimalini de gündeme getiriyor. Cunliffe açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Kamu politikası bakımından, ödemelerde rekabet ve yenilik istiyor olsak bile, finansal sistemin uyum sağlamasına izin vermeyen ve bu sebeple finansal istikrarı tehdit edebilecek hızlı, yıkıcı değişime karşı korumamız gerekiyor.

Halihazırda banka dışı işletmeler tarafından çıkarılan stablecoin’ler, bir varlığın değerine sabitlenmiş durumda. Sahipliği kaybetmek ve aktarmak için defter teknolojisini kullanırken, Bitcoin (BTC) gibi kripto para birimlerinin aksine sabit bir değeri korumak adına tasarlandı. Cunliffe açıklamasında şunları dile getirdi:

Stablecoin’ler, ödemelerde daha fazla verimlilik ve işlevsellik olanağı sunuyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala