bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,842.84 2.15%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,122.16 0.27%
bnb
BNB (BNB) $ 588.83 2.41%
solana
Solana (SOL) $ 136.01 4.96%
xrp
XRP (XRP) $ 0.513503 1.78%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.452776 3.42%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144146 3.94%

ABD’de Stablecoin’ler İçin Yeni Yasa Tasarısı

ABDde Stablecoinler Icin Yeni Yasa Tasarisi

ABD‘de Temsilciler Meclisi’nde stablecoin’lere düzenleyici çerçeve oluşturmak üzere yeni bir girişimde bulunuldu. Taslağın yasalaşması halinde stablecoin çıkaran şirketlerin onay zorunluluğu gelecek. Şirketler, onay almadığı takdirde hapis ve para cezası ile karşı karşıya kalacak.

fed custodianin kripto odakli is modeli hakkinda aciklama yapti

ABD Temsilciler Meclisi’nden Stablecoin Hamlesi

ABD Temsilciler Meclisi, stablecoin‘ler için harekete geçti. Finansal Hizmetler Komitesi, stablecoin‘lere yönelik resmi olmayan bir tartışma tasarısı yayınladı. Taslakta Fed’in banka dışı stabilcoin’lerden sorumlu hale getirilmesi önerildi. Merkez bankasının Circle ve Tether gibi stablecoin çıkaran ve çıkarmak isteyen banka dışı şirketleri onaylaması ve denetlemesine yer verildi. Taslağın onaylanması halinde stablecoin şirketleri, mali düzenleyici, Ulusal Kredi Birliği İdaresi (NCUA), Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) veya Para Birimi Denetçisi Ofisi’nden (OCC) onay olacak.

Stablecoin Şirketlerine Para Cezası

Onay almayan stablecoin şirketlerine 1 milyon dolar para cezası ve 5 yıl hapis cezası verilebilecek. Yasa tasarısında sabit bir varlık tarafından desteklenmeyen stabilcoin‘lere iki yıl yasak getirilmesi yer alıyor. Hazine Bakanlığı’nı bu tür stablecoin’ler için çalışma yapmaya yönlendiriyor. Tasarı, hükümetin birlikte çalışabilirlik standartlarını belirlemesini de kapsıyor. Buna göre hükümet ve bankacılık düzenleyicileri gibi kurumlar, stablecoin’lere kullanım kolaylığı sağlamak için standart belirleme yeteneğine sahip olacak.

Fed, Dijital Dolar İçin Yönlendirilecek

Ayrıca tasarının yasalaşması halinde Kongre ve Başkan, Fed’i dijital dolar çalışması için yetkilendirecek. Tasarının yasalaşması halinde Kongre ve Başkan, Federal Rezerv’i merkez bankası tarafından çıkarılacak bir dijital doların etkilerini incelemeye yönlendirecek. Fed, şu anda dijital dolar ile ilgili çalışmalarına başladı. Tasarı ile finansal istikrar ve kişisel gizlilik gibi alanların incelenmesi zorunlu olacak. Merkez Bankası, finansal kurumlar ve işletmeler arasındaki transferleri hızlandırmayı planlayan ödeme sistemi FedNow‘u temmuz ayında aktif hale getirmeyi planlıyor.

Stablecoin’lere yönelik görüşmeler ve tartışmaları devam etmesi bekleniyor. Bu durum ise sunulan taslakta değişikliklerin yapılabileceğini işaret ediyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala