bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,675.52 1.99%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,998.21 1.16%
bnb
BNB (BNB) $ 596.47 1.81%
solana
Solana (SOL) $ 144.03 3.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521892 0.69%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.463023 4.22%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147766 2.56%

İngiltere Merkez Bankası’ndan Stablecoin Açıklaması

ingiltere merkez bankasindan stablecoin aciklamasi

G7 ülkeleri hükümetler tarafından desteklenen stablecoin ya da merkez bankası dijital para birimi (CBDC) fikrini tartışırken, ülkelerden de stablecoin’ler hakkında yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, stablecoin’ler hakkında yeni açıklamalarda bulundu.

Stablecoin’ler İçin Düzenleme Şartı

Stablecoin’lerin kullanıcılar tarafından benimsenme oranları artmaya devam ederken hükümet yetkilileri tarafından da stablecoin’ler hakkında yeni açıklamalar yapılıyor. İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, Uluslararası Finans Enstitüsü’nde yaptığı konuşmada, stablecoin’lerin itibari para birimleri gibi düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

ingiltere merkez bankasindan stablecoin aciklamasi 2

Bailey açıklamasında, itibari para birimleri gibi diğer varlıkların değerine sabitlenen dijital para birimleri olan stablecoin’lerin para “iddiasında” olduğunu ancak kesin bir değerinin bulunmadığını ifade etti. Bailey, “İngiltere Merkez Bankası olarak, halkın dijital parada garantili değer beklemesi gerektiğini ve finansal istikrarı desteklemek için buna güvenilmesi gerektiği sonucuna ulaştık.” ifadelerini kullandı.

Ticari bankalar gibi özel kuruluşlar tarafından çıkarılan paraya atıfta bulunan İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey şu ifadeleri kullandı:

Stablecoin’lerin para olarak işlev görebilmesi için, içinde paranın özelliklerine sahip olmaları ve bu şekilde düzenlenmeleri gerekiyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala