bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,488.28 0.91%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,152.05 0.51%
bnb
BNB (BNB) $ 608.62 0.42%
solana
Solana (SOL) $ 144.27 1.27%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524348 0.11%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468912 0.03%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151203 0.97%

ABD’de İki Başkan Adayı FedNow’a Karşı

ABDde Iki Baskan Adayi FedNowa Karsi

ABD‘de merkez bankası dijital para birimine yönelik eleştiriler artıyor. Başkan adayları Robert F. Kennedy Jr. ve Ron DeSantis, Federal Rezerv’in FedNow ödeme sistemine karşı çıktı. İki aday, FedNow‘un merkez bankası dijital para biriminin önünü açacağını iddia ediyor.

fed custodianin kripto odakli is modeli hakkinda aciklama yapti

ABD’de İki Başkan Adayı CBDC İstemiyor

Demokrat aday Kennedy, FedNow‘un CBDC adımını kolaylaştıracağını gündeme getirdi. Kennedy’e göre Biden yönetiminin kripto paralara düşmanca tavrı, FedNow’un CBDC‘nin ilk adımı olduğu görüşünü destekliyor. Kennedy, Biden yönetiminin herkesi kontrol balonuna hapsetmek istediğini ve bankalarla iş birliği yaptığını iddia etti. Eski başkan John F. Kennedy’nin yeğeni olan Robert Kennedy, CBCD’lerin mali köleliğe yol açacağı eleştirisinde bulundu.

Florida’nın Cumhuriyetçi Valisi DeSantis de Fed’in politika değişikliği için Kongre’den yetki almasının ‘ideal’ olmadığını, bunun anayasal bir gereklilik oluğunu ifade etti. DeSantis, hesap vermeyen kurumların Amerikalılara bir CBDC dayatamayacağını ifade etti. Başkan adayı olması muhtemel görülen DeSantis’in mart ayında Florida’da gözetim ve kontrol riskleri nedeniyle CBDC’lerin yasaklanması için çağrı yapmıştı.

FedNow, finansal kurumlar ve işletmeler arasındaki transferleri hızlandırmayı planlayan 7/24 anlık ödeme sistemidir. Ödeme sisteminin temmuz ayında başlatılması planlanıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala