bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,066.17 0.82%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,149.43 0.40%
bnb
BNB (BNB) $ 603.53 1.78%
solana
Solana (SOL) $ 143.66 2.91%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524503 0.82%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467187 1.17%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14967 1.90%

İngiltere Merkez Bankası En Büyük Faiz Artışını Tartışıyor

ingiltere merkez bankasi en buyuk faiz artisini tartisiyor

Dünya genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılar, ülkeleri merkez bankalarını faiz artışı kararına itiyor. İngiltere Merkez Bankası, son 33 yılın en büyük faiz artışı kararını tartışıyor.

İngiltere Merkez Bankası’na 75 Baz Puan Faiz Artışı Baskısı Artıyor

İngiltere Merkez Bankası bu hafta, yükselen enflasyona ve İngiliz varlıklarına olan güvenin zayıflamasına yanıt vermek amacıyla, son 33 yılın en büyük faiz artışını gerçekleştirip gerçekleştirmemeyi değerlendirecek.

Fiyatların Birleşik Krallık merkez bankasının yüzde 2 hedefinden beş kat daha hızlı artması ve poundun neredeyse her gün değer kaybetmesiyle İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey liderliğindeki politika yapıcılar parasal sıkılaştırmanın hızını artırma baskısını her geçen gün daha fazla hissediyor.

ingiltere merkez bankasi en buyuk faiz artisini tartisiyor 2

İngiltere Başbakanı Liz Truss, hane halkını yükselen enerji faturalarından korumaya yönelik hamlesi, ekonomiye bir teşvik dalgası ekleyerek analistlerin ve İngiltere Merkez Bankası’nın beklediği gerilemeyi yumuşatacak. ABD Merkez Bankası’nın (Fed), kilit faiz oranını İngiltere’deki borç verme maliyetlerinin ötesine geçirmesi ve potansiyel olarak sterlini daha da zayıflatmasının muhtemel olduğunu belirtelim.

BNP Paribas’ın Avrupa Baş Ekonomisti Paul Hollingsworth, müşterilerine yazdığı bir notta, “75 baz puanlık bir faiz artırımı için sunulan argümanlar, 50 baz puanlık bir artıştan daha ikna edici” dedi. Son olarak Bloomberg ekonomisi Dan Hanson, İngiltere Merkez Bankası’nın faiz artırımı kararı hakkında şu ifadeleri kullandı:

İngiltere Merkez Bankası’nın 75 baz puanlık bir artış mümkün, ancak hükümetin acil durum enerji destek paketinin, önümüzdeki yıl daha düşük bir enflasyon zirvesi ve daha hızlı bir düşüş sağlayarak yürüyüş hızını artırma ihtiyacını azalttığını düşünüyorum.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala