bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,153.38 2.07%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,979.83 0.84%
bnb
BNB (BNB) $ 595.51 1.57%
solana
Solana (SOL) $ 143.05 2.04%
xrp
XRP (XRP) $ 0.513728 1.61%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.451652 2.36%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146203 0.97%

IMF Başkanı Georgieva: CBDC’ler nakdin yerini alabilir

imfden kuresel buyumeye yukari yonlu revizyon2

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC) kullanıma hazırlanması için çağrı yaptı. Georgieva, CBDC’lerin nakdin yerini alabileceğini ve finansal katılımı artırabileceğini belirtti.

CBDC’lerin dünya çapında uygulanmasına yönelik iyimserliğini dile getiren Georgieva, hala çok fazla belirsizliğin olduğunu söyledi. Singapur FinTech Festivali’nde konuşan Georgieva, “CBDC’lerin benimsenmesi henüz yakın değil. Ülkelerin yaklaşık yüzde 60’ı araştırıyor” ifadelerini kullandı.

Georgieva, CBDC’lerin nakdin yerini alabileceğini ve gelişmiş ekonomilerde esneklik sağlayabileceğine vurguladı. Finansal katılımı artırabileceğini ifade eden IMF Başkanı, “CBDC’ler güvenli ve düşük maliyetli bir alternatif olarak itibari para ile birlikte var olabilir” şeklinde konuştu. Georgieva, CBDC projelerinde teknolojik altyapının önemini, kişisel verilerin korunmasını ve yapay zekanın (AI) olası rolünü vurguladı.

IMF, son dönemlerde kripto düzenlemelerine ilişkin analizlerde aktif oldu. Kuruluş, eylül ayında ülkelerin sektördeki potansiyel risklerin göstergelerini tespit etmesi için kripto-risk değerlendirme matrisi önerdi. IMF ile BIS’in hazırladığı sentez belgesi ise ekim ayında G20 tarafından oybirliğiyle kabul edildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala