bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,668.06 0.66%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,312.19 2.44%
bnb
BNB (BNB) $ 606.86 1.91%
solana
Solana (SOL) $ 141.83 0.46%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519493 0.16%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469511 1.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150265 1.73%

Hindistan’da Kripto Paralara Yasak Çağrısı

hindistanda kripto paralara yasak cagrisi

Hindistan‘da kripto paralara dair daha fazla yasak sesleri yükseliyor. RBI Başkanı Das, kripto paralar için kumar nitelemesi yaparak tamamen yasaklanması için çağrı yaptı. Ülkede geçen yıl oldukça katı düzenlemeler yapılmıştı. Bu düzenlemeler ile kripto karlarına ve işlemlerine vergi getirilmişti. Bu vergilerin ise 3.85 milyar dolarlık kayba yol açtığı belirtiliyordu.

hindistanda kripto paralara yasak cagrisi1

Hindistan Merkez Başkanı’ndan Yasak Çağrısı

Hindistan Merkez Bankası (RBI) Başkanı Shaktikanta Das, kripto paraları yasaklama çağrısında bulundu. RBI Başkanı Das, spekülatif ve kumara benzer olduğu gerekçesiyle kripto para birimlerinin yasaklanması gerektiğini söyledi.

Kripto para karşıtı duruşuyla tanınan Das, merkez bankasının bu konudaki tavrının çok net olduğunu söyledi ve kripto paraların değerinin ‘hayal ürünü’ olduğunu kaydetti. Kripto paraları ‘kumar’ olarak değerlendiren Das, kumar oynamanın ülkede yasak olduğunu vurguladı. Das ayrıca, kripto paralara izin verilmesi durumunda RBI’ın otoritesinin zayıflayabileceğine dair endişeleri dile getirdi. Merkez Bankası Başkanı, ABD dolarının Hindistan rupisi üzerinde daha fazla etkiye sahip olacağını da sözlerine ekledi.

RBI, daha önce kripto paraların bir sonraki mali krize neden olacağı konusunda uyarı yapmıştı. Das, kişisel olarak aralık ayında da kripto yasağı için çağrı yapmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala