bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,518.29 0.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,157.36 0.33%
bnb
BNB (BNB) $ 614.51 0.94%
solana
Solana (SOL) $ 144.74 2.37%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52653 0.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470916 1.05%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151469 0.28%

Hindenburg’un İddiaları Block’u Sarstı

Hindenburgun Iddialari Blocku Sarsti

Hindenburg Research, Block‘un kullanıcı sayısını şişirdiğini ve maliyetleri az gösterdiğini iddia ederek short pozisyon tuttuğunu açıkladı. Gelişmenin ardından Jack Dorsey‘in ödeme şirketi Block hisselerinde sert düşüş yaşandı.

Hindenburgun Iddialari Blocku Sarsti2

Block Hisselerinde Hindenburg Düşüşü

Hindenburg raporunda Block‘un 2 yıllık araştırma ile demografiden sistematik olarak yararlandığı kaydedildi. Raporun ardından Block hisseleri piyasa öncesi işlemlerde yüzde 18 düşüş kaydetti.

Araştırmaya göre Block’un Cash uygulamasının banka hesabı olmayan müşterilere hizmet verme konusunda başarılı olduğu ifade edildi. Raporda banka dışı müşterilerin suç veya yasa dışı faaliyetlere karıştığı iddia edildi. Hindenburg, Cash App’in uyum programlarının yetersiz olduğunu da vurguladı.

Hindenburg, iki yıllık araştırmanın bir parçası olarak çok sayıda eski çalışan ile kullanıcı endişelerine ilişkin görüşmeler yaptı. Bu görüşmelere atıfta bulunan araştırma şirketi, kara parayı önleme ve müşteri tanıma protokollerinin yönetimden gelen baskılar neticesinde göz ardı edildiğini kaydetti.

Eski çalışanlar, inceledikleri hesapların yüzde 40-75’inin sahte olduğu, dolandırıcılığa karıştığı ve ek hesaplar olduğunu aktardı. Ortex verilerine göre Block‘un halka açık hisselerinin yaklaşık yüzde 5,2’si 22 Mart itibarıyla short pozisyondaydı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala