bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,796.97 3.10%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,555.00 1.53%
bnb
BNB (BNB) $ 582.11 2.05%
solana
Solana (SOL) $ 185.36 1.41%
xrp
XRP (XRP) $ 0.632109 2.70%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651691 2.18%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.219329 18.36%

Jack Dorsey Destekli Merkeziyetsiz Sosyal Medya Uygulaması Bir Ülkede Yasaklandı

jack dorsey destekli merkeziyetsiz sosyal medya uygulamasi bir ulkede yasaklandi

Sosyal medya platformu Twitter’ın kurucusu olan Jack Dorsey, son zamanlarda Blockchain ve Bitcoin’e verdiği desteklerle tanınıyor. Kurucusu olduğu sosyal medya platformu Twitter’dan ayrılan Jack Dorsey artık Blockchain merkezli teknolojilere destek veriyor. Jack Dorsey’in desteklediği bir uygulama olan Damus, bir ülkede yasaklandı.

Jack Dorsey’in Desteklediği Uygulama Çin’de Yasaklandı

Çin hükümeti, yabancı servislerin ülkede faaliyet göstermesine sert bir şekilde karşı çıkıyor. Pek çok şirketin yasaklı olduğu Çin, yeni yasaklama kararları açıklamaya devam ediyor. Çin hükümeti Jack Dorsey tarafından desteklenen ve merkeziyetsiz bir sosyal medya uygulaması olan Damus, Çin’de yasaklandı.

jack dorsey destekli merkeziyetsiz sosyal medya uygulamasi bir ulkede yasaklandi 2

Çin’in bu yasaklama kararıyla birlikte uygulama, Apple’ın uygulama mağazası olan App Store’dan kaldırılmış oldu. Çin Siber Uzay İdaresi (CAC), ulusal konuşma yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle söz konusu uygulamanın kaldırılmasını talep etti. Çin’in bu kararı sonrasında Apple, Çin’in talebini hemen yerine getirdi.

Damus şu anda Dorsey tarafından tercih edilen merkeziyetsiz bir sosyal medya protokolü olan Nostr üzerine inşa edilen birkaç projeden birisi. Geçtiğimiz yıl, Twitter’ın kurucu ortağı olan Jack Dorsey, Nostr’a finansman sağlamak için 14 BTC (haberin yazımı esnasında 327.000 dolar) yardımda bulunmuştu. Nostr ayrıca ödemeler için Bitcoin Lightning Network’e destek vermişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala