bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,840.10 1.12%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,139.65 0.46%
bnb
BNB (BNB) $ 602.56 2.17%
solana
Solana (SOL) $ 143.29 2.26%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527014 0.39%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466118 1.36%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149362 1.68%

Haftanın Öne Çıkan NFT Haberleri (24-31 Aralık)

haftanin one cikan nft haberleri 24 31 aralikaadaf

2022 yılı geride bırakırken kripto para sektöründe her geçen gün birçok farklı gelişme kaydediliyor. Benzer şekilde NFT sektöründe de birçok yeni gelişme yaşanıyor. Gelin birlikte bu hafta NFT sektöründe neler yaşandı inceleyelim.

Donald Trump NFT’lerinin Fiyatı Hızla Düşüyor

NFT‘ler 2022’nin başındaki popülaritesini kaybetmiş durumda. Ancak bazı durumlarda yatırımcılar fırsatları değerlendirmek isteyebiliyorlar. Donald Trump‘un NFT’leri de bu koleksiyonlardan biri olarak oldukça dikkat çekti. Çıktığı günde hızlı bir şekilde tükenen NFT‘ler, ne yazık ki kısa bir süre içerisinde ilgiyi kaybetti. Öyle ki NFT‘lerin fiyatı hızla düşüyor.

Kuzey Koreli Hacker’lar NFT Çaldı, 365 Bin Dolar Kazandı

Kripto ve NFT sektöründeki popülarite günden güne artarken dolandırıcı ve hacker’ların da kendisine çekmeyi başarıyor. Son olarak hacker dünyanın bilindik isimi Kuzey Koreli hacker’lar, kimlik avı saldırılarının kurbanlarından 1.000’den fazla NFT çaldı ve satışlarından 300 ETH (yaklaşık olarak 365.000 dolar) kazandı.

Çin, İlk Ulusal NFT Pazar Yeri İçin Tarih Verdi

Dünyanın en kalabalık ülkelerinden birisi olan Çin, her ne kadar kripto konusunda sert düzenlemelerle gündeme gelse de NFT’ler konusunda daha yumuşak bir tavır takınıyor. Ülkenin ilk düzenlenmiş NFT pazar yeri için tarih verildi.

Donald Trump Yeni NFT Planlarını Açıkladı

Eski ABD başkanı Donald Trump, NFT koleksiyonunu çıkarmaya karar verdiğini ve sanatı beğendiğini bununla birlikte resimlerin “biraz sevimli” olduğunu düşündüğünü söyledi.

One America News ile kısa bir süre önce röportaj yapan Trump, kısa bir süre önce NFT koleksiyonunu satışa çıkarmıştı. Trump Dijital Kartlarının bir yatırım olmadığını söyleyen eski başkan, bunun daha çok sanatsal bir çaba olduğunu söyledi.

Solana’nın Popüler NFT’leri Taşınıyor

NFT‘ler her ne kadar son dönemde popülaritesini kaybetse de satışlar devam ediyor. Bu noktada yeni nesil projelerin de önemini daha öneme çıkıyor. Ethereum dışı Blockchain ağlarında olan NFT’ler de oldukça fazla ilgi görüyor. Bu NFT koleksiyonlarından ikisi olan DeGods ve Y00ts‘in ise SOL ekosisteminden ayrılacağına dair aylardır bir takım spekülasyonlar konuşuluyordu. Son duyuru ile birlikte bu geçiş onaylandı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala