bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,134.38 0.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,885.87 1.31%
bnb
BNB (BNB) $ 589.95 0.19%
solana
Solana (SOL) $ 139.40 5.42%
xrp
XRP (XRP) $ 0.4929 2.72%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.428751 2.64%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.137916 4.09%

Haftanın Öne Çıkan NFT Haberleri (15-22 Ekim)

Coin NFT

Son dönemde NFT sektörü her gün büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Bu hafta NFT sektöründe hangi gelişmeler yaşanmış birlikte göz atalım.

NFT Pazarı Magic Eden’a Telif Ücreti Seçme Özelliği Geliyor

NFT sektörü bir kısım yatırımcılar için önemli bir pasif gelir özelliğine sahip. Bunun nedeni ise bazı NFT’lerin çok hızlı el değiştirmesi ve bu yatırımcıların bu değişimlerden telif ücreti alması. OpenSea ve LooksRare gibi pazar yerlerinde sıklıkla kullanılan bu sistem, Magic Eden’da değişime uğruyor. Solana ağındaki NFT pazar yeri Magic Eden bu teklif ücretinin oranını belirleme hakkını alıcılara devrediyor.

magic eden

Dapper Labs, AB Yaptırımlarından Etkilenenler için Harekete Geçti

Kısa bir süre önce dünyanın en büyük bilet satıcısı Ticketmaster ile ortaklık kuran Dapper Labs’ın, geçtiğimiz günlerde Rusya’da NFT hizmetlerinin engellendiği iddia edilmişti. Söz konusu bu konu ile ilgili olarak yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Son olarak çıkan haberlere göre; Dapper Labs, Rusya’ya karşı AB yaptırımlarından etkilenen kullanıcıların NFT‘lerini gözetimsiz bir cüzdana çekmelerine izin veriyor.

dapper labs

Muhammed Ali Adına NFT ve Metaverse Odaklı Ticari Marka Başvurusu Yapıldı

Son olarak çıkan habereler göre; Muhammed Ali adına ticari marka başvurusu yapıldı. Söz konusu ticari marka başvurusunda sanal giysiler, ayakkabılar, şapkalar, spor çantaları ve ekipmanları içeren NFT onaylı medyayı kapsıyor.

NFT Nedir

Liverpool FC, Dijital Ürünlerini Meta Avatars Store’a Çıkardı

Premier Lig, kripto ve Blockchain teknolojisiyle yakından ilgileniyor. Bu kez Manchester City NFT koleksiyonu ile, Chelsea kripto sponsorlarıyla ve Liverpool metaverse bağlantılarıyla, Blockchain ile ilgili alanlarda yer alıyor. Kısa bir süre önce Sorare ile ortaklığını genişleten Liverpool, Meta ile iş birliğine gitti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala