bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,410.26 0.28%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,141.84 0.06%
bnb
BNB (BNB) $ 611.26 1.20%
solana
Solana (SOL) $ 143.34 1.80%
xrp
XRP (XRP) $ 0.53042 1.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475844 0.90%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150886 0.80%

Güneş Enerjili Bitcoin Madencisi Aspen Creek’e Yatırım

Gunes Enerjili Bitcoin Madencisi Aspen Creeke Yatirim

Başta Bitcoin olmak üzere kripto para madenciliği, geleceğin en önemli iş modellerinden biri olarak görülüyor. Her ne kadar kripto para piyasalarında ayı döneminde olsak da bu durum yatırımların önünü kesebilmiş değil. Öyle ki yatırımcılar bu dönemi bir yatırım fırsatı olarak görüyor ve geleceğin madencilik şirketlerine yatırım yapıyorlar. Bu şirketlerden biri de son katıldığı A yatırım turunda 8 milyon dolarlık yatırım alan Aspen Creek Digital oldu.

Gunes Enerjili Bitcoin Madencisi Aspen Creeke Yatirim 1

Güneş Enerjili Bitcoin Madencisi Aspen Creek’e Yatırımcı Desteği

Kripto paraların tükettiği enerji sebebiyle küresel düzenleyiciler alarma geçmiş durumda. Birçok ülke madenciler nezdinde sıkı sınırlamalar getirirken, bazı ülkeler de lisans politikası yürütüyor. Bu noktada yeşil enerji kaynağına sahip madenciler bir adım daha öne çıkıyor. Aspen Creek Digital de bu adım ile yatırımcıları kendisine çekmeyi başardı. Şirket, Galaxy Digital ve blok zinciri yatırım şirketi Polychain Capital tarafından yönetilen A Serisi bir finansmanda 8 milyon dolarlık bir yatırım aldı.

Şirketin CEO’su Alexandra DaCosta konu hakkında yaptığı konuşmada, ileride 30 megavat (MW) madencilik kapasitesine sahip olacaklarını ve bu yatırımın 87 MW‘lık bir güneş enerjisi çiftliği ile birlikte kurulacak ikinci Teksas madencilik tesisi için kullanacağını belirtti. Belirtilen detaylara göre tesis bu sonbaharda faaliyete geçecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala