bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,093.64 2.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,007.72 2.41%
bnb
BNB (BNB) $ 584.19 1.66%
solana
Solana (SOL) $ 146.15 5.93%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521835 2.82%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.440084 2.58%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14839 5.79%

Web 3’e Odaklanan Zynga, Rockstar’ın Sahibine Satıldı

gtanin yayincisi web 3 0a odaklanan zyngayi satin aliyor2

Kripto dünyası gün geçtikçe daha geniş kitlelere hitap etmeye devam ediyor. Özellikle oyunların ve şirketlerin etkisi bu alanda oldukça etkili. Ancak bu son gelişme ile birlikte bu iki etken de bir araya geliyor. Grand Theft Auto yapımcısı Rockstar‘ın üst şirketi Take-Two Interactive, FarmVille’nin yayıncısı Zynga’yı 12.7 milyar dolara satın alıyor.

Peki bu ne anlama geliyor? Hemen açıklayalım. Geçtiğimiz yılların sorunlarında ZyngaNFT‘leri de içeren Blockchain destekli oyunlara geçişin sinyalini veren bir çift duyuru yapmıştı. Bu, gelecekte dev oyun yapımcılarının bünyesine Blockchain odaklı operasyonların geleceğinin sinyali olabilir.

gtanin yayincisi web 3 0a odaklanan zyngayi satin aliyor

Rockstar’ın Sahibinden Zynga ile Web 3 Atılımı

Geçtiğimiz Kasım ayında Zynga, NFT‘leri mevcut IP’sine entegre etme ve sıfırdan yeni kripto tabanlı oyunlar oluşturma planı için, oyunlarından sorumlu başkan yardımcısı olarak Matt Wolf’u işe aldığını duyrumuştu. Ardından Aralık ayında firma, bu planları hayata geçirmeye yardımcı olmak için Blockchain oyun altyapısı firması Forte ile birlikte ortaklığa gitti. Ancak Zynga, Blockchain destekli ilk oyunlarını henüz duyurmadı.

Diğer taraftan satın alımla alakalı yapılan konferans görüşmesinde, Take-Two Interactive CEO’su Strauss Zelnick, Zynga’nın satın alınmasının birleşik şirketin yeni “Web 3 fırsatları” üzerinde çalışmasını olanak sağlayacağını söyledi. 

Zelnick konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu kombinasyon, onları her iki şirketin kendi başına yapabileceğinden çok daha etkili bir şekilde ele almamıza izin verecek.”

Zynga CEO’su Frank Gibeau ise Zelnick’in sözlerine ek olarak şunları kaydetti:

 “NFT‘ler açısından çok erken zamanlardayız. Kavramsal olarak çok fazla inancımız olduğunu düşündüğüm bir süreç. Oyuncuların kazanmak için oynayacağı veya kendi başına oynayacağı fikri, endüstri geliştikçe oturacağını düşündüğümüz oldukça merak uyandırıcı bir fikir. ”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala