bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,597.31 0.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,161.82 0.85%
bnb
BNB (BNB) $ 614.69 1.00%
solana
Solana (SOL) $ 145.23 1.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525991 0.09%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47094 0.93%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151829 0.49%

Grayscale Hisseleri SEC Toplantısı Sonrasında Düştü

grayscale hisseleri sec toplantisi sonrasinda dustu

Bitcoin fonu yönetim şirketi olan Grayscale Investment LLC, kısa bir süre önce ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Bitcoin ETF’si için toplantı yapmıştı. Yapılan toplantı sonrasında taraflardan bir açıklama gelmedi ancak Grayscale’in GBTC hisseleri temel Bitcoin değerinin yüzde 31 altında işlem görerek rekor bir düşüş yaşadı.

Grayscale Hisseleri Bitcoin ETF Toplantısı Sonrası Düşmeye Devam Ediyor

Dünyanın en büyük Bitcoin fonunu yöneten varlık yöneticisi Grayscale, geçtiğimiz günlerde Bitcoin ETF’si için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile toplantı gerçekleştirmişti. Grayscale, düzenlenen toplantı sonrasında bir açıklama yapmazken, şirketin Grayscale Bitcoin Trust’ı (GBTC) NYSE’de değer kaybetmeye devam ediyor. Bu yılın başlarından itibaren yüzde 41 oranında düşüş yaşayan GBTC hisseleri, Bitcoin’in değer kaybı olan yüzde 34’lük düşüşünü geride bıraktı. Şirket elinde tutmuş olduğu Bitcoin’lerde de değer kaybı yaşamaya devam ediyor.

grayscale hisseleri sec toplantisi sonrasinda dustu 2

Yaşanan bu düşüşün nedeni, Grayscale’in kısa bir süre önce ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nu (SEC) Bitcoin ETF’si başvurusundaki ısrarı olduğu söyleniyor. Bitcoin (BTC) yatırım firması Grayscale, 6 Temmuz 2022 tarihinde sona erecek olan son başvuru tarihinden önce SEC ile bir görüşme gerçekleştirmiş ve Bitcoin ETF’sinin onaylanması durumunda yatırımcılara önemli bir kazanç kapısının açılacağını dile getirmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala