bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,995.88 3.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,030.88 1.98%
bnb
BNB (BNB) $ 593.52 0.13%
solana
Solana (SOL) $ 153.66 8.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.514604 0.34%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.463046 2.61%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151343 4.31%

Gelişmekteki Ülkeler CBDC Çözümlerini Araştırıyor

gelismekteki ulkeler cbdc cozumlerini arastiriyor1

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) raporuna göre, gelişmekte olan ekonomilerdeki merkez bankaları ödeme verimliliği için CBDC‘lere bakıyor. Rapor, yükselen piyasa ekonomilerinde merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC’ler) çözüm olabileceğini söylüyor.

Gelişmekte olan ekonomilerden merkez bankaları başkan yardımcılarının 9 ve 10 Şubat’ta gerçekleşen toplantısı için hazırlanan bir dizi bildiriden oluşan belge dün yayınlandı.

Raporda Brezilya, Hong Kong, Meksika, Güney Afrika ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkeler yer alıyor.

BIS Raporu: Gelişmekteki Ülkeler CBDC İle Motivasyon Bulabilir

BIS araştırması, CBDC‘lerin denendiği merkez bankalarında ödeme verimliliği olduğuna işaret ediyor. Rapora göre, “Azaltılmış nakit kullanımı ve özel dijital ödeme hizmetlerinde bir artış ışığında nakit benzeri bir dijital ödeme aracı sağlamak, CBDC ihracı için en yaygın düşüncedir”. Buna göre, CBDC’nin böyle bir yaklaşımı düşünen merkez bankaları için “en büyük motivasyon” olduğu belirtiliyor.

Rapor ayrıca, gelişmekte olan piyasa ekonomilerindeki merkez bankalarının finansal içermeye öncelik verdiğine ve siber güvenlik risklerine, potansiyel banka aracısızlaştırmasına ve sınır ötesi yayılmalara odaklandığına dikkat çekiyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala