bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,290.23 0.31%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,142.41 0.21%
bnb
BNB (BNB) $ 610.77 0.95%
solana
Solana (SOL) $ 143.63 2.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530385 0.77%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47712 0.62%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15092 0.30%

FTX Krizi ve Uçtan Uca Şifreleme Teknolojisi | David Chaum

Elixxir Kurucu ve CEO’su David Chaum, İstanbul Blockchain Week’te BTC Haber’e konuştu. Etkinlik hakkında görüşlerini bildiren Chaum, Elixxir teknolojisi hakkında merak edilenleri anlattı.

Blockchain Haftası’nı, insanların kriptografi hakkında bilgi sahibi olmasını sağladığı için heyecanlı bulduğunu belirten Chaum, merkeziyetsizlik üzerine de görüşlerini bildirdi.

Chaum, son günlere damgasını vuran FTX krizini de değerlendirdi. İçinde bulunulan emtia piyasalarının borsalardan daha kötü yapılandırılmış olduğunun altını çizen Chaum, bu durumun sonucu olarak da FTX olayının patlak verdiğini kaydetti.

Kurucusu olduğu Elixxir hakkında bilgi veren Chaum, şu ifadeleri kullandı:

“Gezegende çok fazla mesajlaşma ürünü var ve bunlardan bazıları güçlü uçtan uca şifrelemeye sahip olduklarını iddia ettikleri için pazar payı kazandı. Bu nedenle bazı kullanıcılar bu platformlara geçti. XX Network olarak biz, kuantum güvenliğini ve ardından şifre çözmeyi başlattık. Günümüzde mesajların uçtan uca şifrelenmesini kuantumun güvence altına almaması hiç mantıklı değil.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Beyza Nur Kızıldemir

Beyza Nur Kızıldemir 6 Temmuz 1997 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise yıllarını Bursa’da geçirdi. Şu an İstanbul’da yaşıyor. Çocukluğundan bu yana tiyatro, müzik, sinema ve edebiyata ilgi duydu, zaman zaman bu branşlarda eğitimler aldı. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olan Beyza, aynı zamanda Gazetecilik bölümü ile de çift anadal yaptı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala