bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,170.93 1.90%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,143.99 0.09%
bnb
BNB (BNB) $ 591.44 1.95%
solana
Solana (SOL) $ 138.44 3.85%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51615 1.53%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459346 1.88%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146143 2.48%

Fransa, WorldCoin’e soruşturma başlattı

Worldcoin (WLD) cüzdan uygulaması milyonu devirdi

Birleşik Krallık’ın ardından Fransa’da da Worldcoin (WLD) ile ilgili endişeler gündeme geldi. Fransa’nın gizlilik gözlemcisi, Worldcoin’in yasallığının şüpheli göründüğünü açıkladı. Fransa, Worldcoin ile ilgili inceleme başlattığını duyurdu.

worldcoinin wld tokeni kripto para borsalarinda listelenmeye basladi

Fransa, WorldCoin için harekete geçti

OpenAI’in kurucusu Sam Altman‘ın kripto projesi Worldcoin, 24 Temmuz’da resmi olarak piyasaya sürüldü. Kripto dünyasına ses getiren WLD, Birleşik Krallık‘ın ardından Fransa’da da soruşturma ile karşı karşıya kaldı.

Binance, OKX gibi büyük borsalarda listenen WorldCoin, sektöre çok hızlı giriş yaptı. WorldCoin, kullanıcıların retinalarını tarayarak kimliğini kaydetme özelliğine nedeniyle eleştirilmişti. Projenin biyometrik veri toplaması pek çok ülkede tartışma yarattı. İngiltere’nin ardından Fransa’da da biyometrik veri ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Fransa’nın gizlilik gözlemcisi CNIL, ChatGPT’nin kurucusu Sam Altman’ın Worldcoin projesinden haberdar olduğunu ve biyometrik veri toplamanın yasallığının sorgulanabilir göründüğünü söyledi. CNIL’den yapılan açıklamada, “Worldcoin Fransa’da veri topladı ve CNIL soruşturma başlattı” ifadesi kullanıldı.

Geçen hafta Birleşik Krallık da Worldcoin için harekete geçti. Bilgi Komisyonu Ofisi (ICO), WorldCoin’in Birleşik Krallık’ta piyasaya sürülmesi hakkında daha fazla araştırma yapılacağını ifade etmişti. Açıklamada, kişisel veriler için yasal dayanak gerekliliğine dikkat çekilmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala