bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,724.54 4.54%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,056.84 2.18%
bnb
BNB (BNB) $ 576.95 2.47%
solana
Solana (SOL) $ 142.80 3.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524344 0.97%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.464385 1.73%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.138762 4.88%

Sam Altman’ın Worldcoin’i hakkında soruşturma

Sam Altmanin Worldcoini Hakkinda Sorusturma

Birleşik Krallık, OpenAI CEO’su Sam Altman Worldcoin’i inceleyecek. Dün piyasaya sürülen Worldcoin’in (WLD) düzenlemelere uygun olup olmadığı değerlendirilecek. Tartışmalı projeye iris taramaları nedeniyle eleştiriler yapılmıştı.

Sam Altmanin Worldcoini piyasaya surulecek22

Birleşik Krallık, Worldcoin’i inceleyecek

İngiltere’nin veri gözlemcisi Bilgi Komisyonları Ofisi (ICO), OpenAI CEO’su Sam Altman’ın projesi olan Worldcoin’i inceleme altına aldı.

Bilgi Komisyonu Ofisi’nden yapılan açıklamada, WorldCoin’in Birleşik Krallık’ta piyasaya sürülmesi hakkında daha fazla araştırma yapılacağı ifade edildi. Açıklamada, şirketlerin kişisel verileri işlemek için açık bir yasal dayanağa sahip olmaları gerektiği belirtildi.

Worldcoin’in kullanıcı sayısı 2 milyonu aşmıştı. Şirket, projeyi dijital pasaport olarak tanımlamıştı. Şirket, Orb’un bulunduğu pazarların her birinde yerel ve özel düzenlemelere uyduklarını iddia etmişti. Proje, 20 ülkede göz tarama operasyonlarını ölçeklendirdiğini bildirmişti.

Worldcoin’in arkasındaki şirket olan Tools for Humanity, ‘The Orb’ adı verilen bir cihazla göz taraması karşılığında ücretsiz WLD dağıtımı gerçekleştirmişti.

WLD, dün itibarıyla büyük borsalarda işlem görmeye başladı. 1,92 dolardan piyasaya sürülen WLD, ilk işlem saatlerinde 3,58 dolara kadar yükseldi. WLD, son 24 saatte yüzde 25’e yakın düşüşle 2,11 dolardan işlem görüyor. Proje, iris taramaları nedeniyle tartışmalara yol açmıştı. Kimlik doğrulama ve kişisel gizliliğe yönelik eleştiriler yapılmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala