bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,290.96 3.18%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,035.46 1.71%
bnb
BNB (BNB) $ 596.62 0.21%
solana
Solana (SOL) $ 154.11 7.35%
xrp
XRP (XRP) $ 0.514135 0.15%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.464923 2.69%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150949 2.64%

Flare ile Google Cloud’dan İş Birliği

Flare ile Google Clouddan Is Birligi2

Ethereum Sanal Makinesi (EVM) tabanlı Layer-1 platformu Flare, API portalını Google Cloud Marketplace‘e entegre etti. Platform, Google Cloud Marketplace’te kullanılabilecek ilk blockchain API’larından bazılarını aktif hale getirdi. Flare, Google Cloud adımı ile geliştiricilere blockchain işlemlerinde kolaylık sağlamayı hedefliyor.

Flare ile Google Clouddan Is Birligi2 1

Flare, Blockchain API’larını Google Cloud’a Entergre Etti

Flare, API portalınının Google Cloud Marketplace entegrasyonunu gerçekleştirdi. Böylece Google Cloud Marketplace, Algorand, BNB Smart Chain, Bitcoin, Dogecoin, Ethereum, Flare, Litecoin, Songbird ve XRP için blockchain API’leri destekleyecek. İlerleyen dönemlerde Flare’in portalına eklenen tüm blockchain API’ları Google Cloud geliştiricilerinin kullanımına sunulacak.

Flare‘in Marketplace ile entegrasyonu, Google Cloud kullanan herkesin mevcut hesabı üzerinden Flare’in tüm API’larına kolayca erişebileceği anlamına geliyor. Blockchain API’ları geliştiricilerin işlemlerini gerçekleştirmelerini sağlıyor. API’lar aracılığıyla zincirüstü verileri sorgulayan uygulamalar yaratılıyor. API’lar, geliştiricileri kendi node’larını çalıştırma zorunluluğundan kurtarıyor.

Flare Mühendislik Başkan Yardımcısı Josh Edwards, Google Cloud Marketplace gibi platformlarda blockchain API’larının daha fazla kullanılmasının Web3’e katılımı hızlandıracağını belirtti. Edwards, büyük kuruluşlar ile iş ortaklarının güvenli ve onaylı Web3 API denemelerinin önünü açtığını ifade etti. Flare iş birliğini değerlendiren Google Cloud Web3 Mühendisliği Başkanı James Tromans ise “Web3 iş ortaklarımızın hedeflerini desteklemekten ve teşvik etmekten heyecan duyuyoruz” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala