bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 68,467.34 2.54%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,146.45 2.27%
bnb
BNB (BNB) $ 578.90 0.49%
solana
Solana (SOL) $ 180.93 6.14%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522889 2.19%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469151 0.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15334 2.06%

Bitcoin ağında stablecoin dönemi

bitcoin lightning stablecoin

Lightning Labs CEO’su Elizabeth Stark, Kripto ve Dijital Varlıklar Zirvesi’nde Bitcoin hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

FT Live’ın Londra’da düzenlediği Kripto ve Dijital Varlıklar Zirvesi’ne katılan Lightning Labs CEO’su Elizabeth Stark, konuşmasında Bitcoin ağının gelişimine odaklandı. Stark, Bitcoin’i daha iyi bir hale getirmeyi amaçlayan ve Bitcoin ağını geliştirmeye odaklanan şirketinin son gelişmesinden bahsetti.

Stark’ın açıklamaları dikkat çekti. Lightning Labs’ın aynı zamanda kurucu ortağı olan Stark, Bitcoin ve Lightning Network hakkında açıklamalarda bulundu. Stark’ın yakın zamanda Bitcoin üzerinde stablecoin’lerin görülebileceğine yönelik söylemi ise merak uyandırdı.

btc bitcoin lightning

Elizabeth Stark’tan Bitcoin hakkında dikkat çeken yorumlar

FT Live, Londra’da Kripto ve Dijital Varlıklar Zirvesi’ni düzenledi. Geleneksel finans oyuncularından oluşan bu zirvede, Lightning Labs CEO’su Elizabeth Stark’ın açıklamaları gündem oldu.

Stark, Bitcoin’in önde gelen ikinci katmanında yeni bir gelişmenin haberini verdi. Lightning Labs’ın Taproot varlıklar protokolü, Bitcoin’e stablecoin ve tokenize varlıklar getirmek için yeni bir işlevsellik üzerinde çalışıyor. Stark’a göre, yakında Bitcoin üzerinde stablecoin’ler çıkartılacak.

Stark, geliştiricilerin hedefe doğru önemli bir ilerleme kaydettiğini ve Lightning’de işlemleri başarılı bir şekilde test ettiğini belirtti. Lightning Labs’ın başındaki isim, “Ekim ayında kodun erken bir bölümünü yayınladık ve kısa süre önce Lightning’de bir varlığın ilk işlemini gösterdik. Amaç Bitcoin blokzincirinde kripto dolar ve stablecoin’lere sahip olmak.” yorumunda bulundu.

Bitcoin ağının stablecoin kullanımını kolaylaştırmak için en iyi konumda olduğunu savunan Stark, ağın gelişimine daha fazla katkı vereceklerinin sinyalini verdi.

Stark, enflasyon sorunlarıyla boğuşan geleneksel para birimlerinin, bir değer deposu olarak Bitcoin üzerinde değerlendirilebileceğini aktardı.

Lightning Labs CEO’su, COVID-19 salgınından bu yana stablecoin kullanımının büyük ölçüde arttığına değindi. Özellikle Tether ve Circle, Almanya ve Güney Kore gibi büyük ülkelerin toplamından daha fazla ABD bonosuna sahip durumda. Bu iki stablecoin ihraççısı, son dönemdeki talebi en iyi değerlendiren şirketler oldular.

Stark, stablecoin piyasasının büyüyen pazar payını Bitcoin’e taşımak istediklerini belirtti. CEO, “İşte bu yüzden şu anda bu protokolü, bu teknolojiyi inşa ediyoruz. Varlık ihraç etmiyoruz, rayları inşa ediyoruz. Varlık ihraç edenler teknolojimizi kullanarak gerçek dünyada tokenize edilmiş varlıklar ihraç edecekler.” şeklinde yorum yaptı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala