bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,955.87 2.49%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,116.78 1.14%
bnb
BNB (BNB) $ 594.38 2.56%
solana
Solana (SOL) $ 136.23 5.67%
xrp
XRP (XRP) $ 0.514152 2.19%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.454957 2.89%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.145009 4.22%

Fed Tutanakları, Bankacılık Krizinin Resesyona Sebep Olabileceğini Belirtiyor

fed tutanaklari bankacilik krizinin resesyona sebep olabilecegini belirtiyor

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (Fed) tutanakları yayımlandı. Yayımlanan tutanaklarda, enflasyonun yüksek kalmaya devam ettiğini ve ABD’de yaşanan bankacılık krizlerinin resesyona sebep olabileceği belirtildi.

Fed Tutanakları ABD Bankacılık Krizine Değindi

ABD Merkez Bankası (Fed) tutanakları yayımlandı. Yayımlanan tutanaklara göre Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşanan bankacılık krizinden kaynaklanan sorunlar ekonomiyi bu yılın sonlarında resesyona sürükleyebilir.

fed tutanaklari bankacilik krizinin resesyona sebep olabilecegini belirtiyor 2

Fed tutanaklarında, Mart ayında yapılan toplantıda, Silicon Valley Bank’ın başarısızlığının ve finans sektöründe Mart ayı başlarında başlayan diğer kargaşanın olası yansımaları hakkında personelin yaptığı bir sunum bulundu. Konuya dair toplantı özetinde şu ifadeler yer aldı:

Bankacılık sektöründeki son gelişmelerin potansiyel ekonomik etkilerine ilişkin değerlendirmeleri göz önüne alındığında, personelin Mart toplantısı esnasındaki tahmini, bu yılın sonlarında başlayan hafif bir resesyon ve sonraki iki yılda bir toparlanma içeriyor.

Toplantıdan bu yana, enflasyon verileri çoğunlukla Fed’in hedefleriyle iş birliği yaptı. Yetkililer toplantıda fiyatların daha da düştüğünü gördüklerini ifade etti. Tutanaklarda şu ifadelere yer verildi:

Ürün ve iş gücü piyasalarında öngörülen daha az sıklığın etkilerini yansıtan çekirdek enflasyonun gelecek yıl keskin bir şekilde yavaşlayacağı tahmin ediliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala