bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,749.47 4.04%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,958.07 0.83%
bnb
BNB (BNB) $ 556.08 3.90%
solana
Solana (SOL) $ 133.70 6.33%
xrp
XRP (XRP) $ 0.515357 3.50%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.450207 2.56%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.128652 2.44%

Fed, Enflasyon ile Bankalar Arasında Sıkıştı: Wall Street ‘Kararsız’

Fed Enflasyon ile Bankalar Arasinda Sikisti

Gözler bankacılık krizi sonrasında ABD Merkez Bankası’nın (Fed) açıklayacağı faiz kararına çevrildi. Fed, faiz kararını bugün saat 21.00’de açıklayacak. Bankalarda yaşanan krizler Fed’in faiz beklentilerinde değişikliğe yol açtı.

Silicon Valley Bank‘ın iflası öncesinde 25 veya 50 baz puanlık faiz artışı tahminleri bulunuyordu. Bankalarda yaşananların ardından 50 baz puan ihtimali masadan kalktı. Piyasalar, 25 baz puanlık artışa kesin gözüyle bakıyor ancak faizin sabit tutulması ihtimali de masada bulunuyor.

ABD’de enflasyon şubat ayında yüzde 6’ya geriledi. Bu rakam, Fed’in yüzde 2’lik enflasyon hedefinin oldukça uzağında. Peki, finans piyasasının aktörleri faiz ile ilgili neler düşünüyor? İşte Fed‘in faiz kararı öncesi son tahminler…

Fed Enflasyon ile Bankalar Arasinda Sikisti2

Fed’in Faiz Kararı Öncesi Son Tahminler

Goldman Sachs, Fed’in bankacılık sistemindeki stres nedeniyle faiz oranlarını yükseltmeyeceğini tahmin etti. Bankadan yapılan değerlendirmede piyasaların, küçük ve orta ölçekli bankaları destekleme konusunda ikna olmadığı görüşü paylaşıldı.

Wells Fargo baş ekonomisti Jay Bryson, bankacılık krizini işaret ederek “Şu an olanlar olmasaydı Fed, faiz oranlarını yükseltirdi” ifadesini kullandı. Bryson, bankalarda yaşananların rahatsız edici olduğunu ve geleceği belirsiz kıldığını söyledi. Banka, Fed’in gidişatı izlemek için faize ara verebileceğini düşünüyor.

JP Morgan analistleri, Fed’in 25 baz puan büyüklüğünde faiz artırımına gideceğini tahmin etti. Banka, faiz artırımının ertelenmesinin enflasyonla mücadeleyi riske atabileceğini ifade etti.

Bank of America (BOA) ve Morgan Stanley de 25 baz puanlık faiz artışı yapılacağı yönünde görüş paylaştı. BOA analistleri, finansal piyasalardaki stresin Fed’in ihtiyatlı ilerlemesi gerektiğini ortaya koyduğunu kaydetti.

Barclays, enflasyonu düşürmek ve finansal istikrar risklerini azaltma ikileminin zorlu olacağını vurguladı. Barclays, faiz artışına devam edileceğini tahmin ediyor. Deutsche Bank da 25 baz puanlık artışın süreceğini düşünüyor.

Nomura, Silicon Valley Bank’ın iflasının ardından Fed’in 25 baz puanlık faiz indirimine gidebileceğini açıkladı.

Küresel varlık yönetim şirketi Insight Investment, Fed’in 25 baz puan artış yapacağını düşünüyor. BlackRock, bankacılık krizine rağmen Fed’in para politikasını sıkılaştırmaya devam edeceğini öngördü.

MUFG Bank, Powell’ın daha ince mesajlar vererek faiz artırım döngüsünde sona yaklaşıldığını işaret edebileceğini tahmin etti.

KPMG Baş Ekonomisti Diane Swonk, Fed’in faiz artırımınımı erteleyeceğini belirtti. Swonk, ekonomik tahminlerinde ‘kaos yaratabileceği’ için askıya alınması gerektiğini söyledi.

Fed’in Faiz Kararları Bitcoin’i Nasıl Etkiliyor?

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala