bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,338.97 4.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.85 4.47%
bnb
BNB (BNB) $ 605.84 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 144.19 8.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517137 4.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466454 5.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149108 6.93%

Elon Musk’tan Fed’e Faiz Çağrısı

Elon Musktan Fede Faiz Cagrisi

Küresel piyasalarda gözler ABD Merkez Bankası’na (Fed) çevrildi. Fed, faiz kararını yarın açıklayacak. Piyasalar, 25 baz puanlık artışa kesin gözüyle bakarken, faizin sabit bırakılacağını da savunanlar bulunuyor. Goldman Sachs, Wells Fargo ve Moody’s gibi dev kuruluşlarda bankacılık krizinin ardından faizin sabit bırakılacağı tahminin bulundu. Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk da faiz ile ilgili görüşünü açıkladı.

Elon Musktan Fede Faiz Cagrisi1

Elon Musk’tan Fed’e Faiz Çağrısı

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, yarın yapılacak kritik toplantı öncesi Fed’e 50 baz puan indirim çağrısı yaptı. Bill Ackman’ın Twitter’dan yaptığı “Ortam yani bir faiz artırımına hazır değil” paylaşımına yanıt veren Musk, “Fed’in faizi en az 50 baz puan düşürmesine ihtiyaç var” dedi. Musk, kasım ayında da Fed’e faiz indirim çağrısı yapmıştı.

Fed, enflasyonla mücadele kapsamında geçen yıl mayıs ayından itibaren faiz artış döngüsüne başlamıştı. Fed, geçen yılın son dört toplantısında 75 baz puanlık artışa gitmişti. Son toplantıda 50 baz puanlık artış ile yavaşlama sinyali verilmişti.

Fed’in şahin tutumu bankaları likidite krizine soktu. Silicon Valley Bank’ın iflasından önce Fed‘in 50 baz puanlık artış ihtimali masada bulunuyordu. Ancak bankalarda yaşanan krizin ardından beklentiler tersine döndü. 50 baz puan ihtimali ortadan kalkarken, faizi sabit tutma ihtimali konuşulmaya başladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala