bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,866.11 0.01%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,140.66 0.32%
bnb
BNB (BNB) $ 586.80 0.36%
solana
Solana (SOL) $ 146.77 0.17%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52967 0.87%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.458706 2.22%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.160987 1.36%

Ethereum Ekibi Nethermind, Uniswap’ı StarkNet’e Çevirdi

ethereum ekibi nethermind uniswapi starknete cevirdi

Ethereum geliştirme şirketi Nethermind, yeni projeler üzerinde çalışmaya devam ediyor. Nethermind, merkezi olmayan değişim platformu Uniswap’ı Ethereum Layer 2 ağı olan StarkNet’e çevirdi.

Uniswap, StarkNet’e Dönüştü

Nethermind ekibi, buradaki ana fikirlerinin, Uniswap’ın bir versiyonunu, StarkNet kullananlar için kullanılabilir bir hale getirmek olduğunu belirtti. Teorik olarak bu Blockchain ağı, Ethereum Blockchain ağında daha düşük işlem ücretleri sunduğu için, StarkNet kullanılması durumunda, Ethereum kullanıcıları işlemler için daha düşük ücretler ödeyecek.

ethereum ekibi nethermind uniswapi starknete cevirdi 2

Konu hakkında açıklama yapan Nethermind takım lideri Jorik Schellekens, eklentinin şu anda geliştirme aşamasında olduğunu ve daha fazla özelliklerle birlikte test cephesinde geliştirilmesinin devam edileceğini belirtti.

Geliştiriciler için Ethereum Blockchain ağındaki projeleri, StarkNet’e taşımak zor. Bunun nedeni, Ethereum’un Solidity kodlama dilini kullanırken, StarkNet’in ise Cairo kodlama dilini kullanması. Geliştiricileri bu entegrasyonu sağlamak için kodun iki dilde de çalışabilmesi adına çevrilmesi gerekiyor.

Ethereum geliştiricilerinin uygulamaları StarkNet’e geçirme girişimi, Nethermind ekibinin Warp projesinin temel amacı. Son olarak projenin Uniswap ile bağlantılı olmadığını da belirtelim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala