bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,313.23 0.61%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,147.16 0.38%
bnb
BNB (BNB) $ 613.82 1.06%
solana
Solana (SOL) $ 143.02 4.00%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523022 1.35%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468374 2.27%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149822 1.92%

Ethereum Ağındaki Aktif Adres Sayıları Düşüşte

Ethereum Ağindaki Aktif Adres Sayilari Düşüşte

Ethereum Blockchain ağı hem NFT hem de DeFi alanında en aktif kullanılan ağlar arasında üst sırada yer alıyor. Birçok açıdan en aktif Blockchain ağı olarak öne çıkan Ethereum, her ne kadar balinalarını ve TVL miktarını artırsa da aktif adres sayılarında düşüş yaşıyor.

Ethereum Ağındaki Aktif Adres Sayıları Düşüşte

Ethereum Ağındaki Aktif Adres Sayısı 2020 Dönemindeki Konuma Geriledi

Kripto para piyasalarında yaşanan düşüş, ağların performansına da etki etmiş durumda. Öyle ki 2021’in sonunda zirve yapan Ethereum aktif adresleri, son 2 aydır hızla azalmaya devam etti. Bu, başka bir toparlanma gerçekleştirmeden önce Ethereum fiyatının 1.000 doların altına düştüğü piyasa çöküşünün bir sonucu olarak da görülüyor. 

Blockchain verilerini takip eden The Block verilerine göre, Ethereum ağındaki aktif adreslerin yedi günlük bazda düştüğünü gösteriyor. Bu aktif adresler, boğa piyasasının tamamen çiçek açtığı Haziran 2021’de tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmıştı. Aktif adreslerdeki artış, o zamana kadar gördüğü muazzam başarı nedeniyle dijital varlığa giren yeni yatırımcılara bağlandı.

Diğer taraftan kripto varlığın fiyatı düşmeye başlamasıyla aktif adreslerin de düşüşe geçmesi doğal bir durum olarak algılanıyor. Bunu takiben, yatırımcılar daha fazla kayıptan kaçınmak için fonlarını hareket ettirmeye çalışırken aktif adreslerde bir artış oldu. Bununla birlikte, satışlar azaldığından, aktif adreslerin sayısı da bir düşüş yaşadı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala