bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,410.26 0.28%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,141.84 0.06%
bnb
BNB (BNB) $ 611.26 1.20%
solana
Solana (SOL) $ 143.34 1.80%
xrp
XRP (XRP) $ 0.53042 1.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475844 0.90%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150886 0.80%

Düşüş Sonrası Bitcoin Madencilerinin Başı Kredilerle Dertte

Düşüş Sonrasi Bitcoin Madencilerinin Başi Kredilerle Dertte

Kripto paralarda son haftalarda yaşanan düşüş, iş modeli kripto olan şirketleri oldukça kötü etkiledi. Özellikle lending ve DeFi odaklı projeler operasyonlarında aksama yaşarken madencileri de zorlanmaya başladı. Özellikle Bitcoin madencileri, Bitcoin’in (BTC) son 1 ayda yüzde 30’un üzerinde değer kaybetmesi sonrası kredilerini ödeyemiyorlar.

Düşüş Sonrası Bitcoin Madencilerinin Başı Kredilerle Dertte

Bitcoin Madencileri Banka Kredilerini Ödemekte Zorlanıyor

Lider kripto Bitcoin‘deki (BTC) uzun süreli düşüş, Bitcoin madencilerinin de gelirlerinin doğru orantılı olarak düşmesine neden oldu. Ancak düşen sadece fiyattı. Madencilerin masrafları aynı kalırken (artan elektrik fiyatları da dahil edildiğinde masrafların da artığını söyleyebiliriz), ürettikleri Bitcoin’in fiyatı düştü. Bloomberg tarafından yayınlanan bir habere göre madenciler yaklaşık 4 milyar dolarlık kredi borçlarını geri ödemekte zorlanıyorlar.

Analistler piyasaların yukarı yönlü hızlı bir şekilde toparlanmaması durumunda ortaya çirkin bir tablonun çıkabileceğini belirtti.

Konu hakkında konuşan Galaxy Digital’in kredi başkanı Luka Jankovic, şu ifadelere yer verdi:

“Bitcoin madencileri genel olarak acı hissediyor. Birçok operasyon bu seviyelerde net IRR negatif oldu. Makine değerleri düştü ve hala değişken enerji fiyatları ve raf alanı için sınırlı arz ile birleşen fiyat keşif modunda”

Diğer taraftan küresel olarak madencilik faaliyetleri artmaya devam ediyor. Yakın zamanda İran artan elektrik kullanımları nedeniyle madencilerin kendi elektrik kaynaklarını kullanmaları gerektiğini söylemişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala