bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,508.28 1.60%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,148.50 0.77%
bnb
BNB (BNB) $ 603.84 0.62%
solana
Solana (SOL) $ 144.39 0.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524443 1.08%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472322 1.00%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150126 0.30%

Dünyadaki İlk Ulusal CBDC’si Bahamalar Tarafından Başlatıldı

Dunyadaki Ilk Ulusal CBDC Bahamalar Tarafindan Baslatildi 1

Bahamalar neden Bahamalar olarak adlandırılıyor? Bahamalar, geniş bir okyanus alanına dağılmış 700 adadan oluşan bir takımadadır; 470 bin kilometrekareden fazla alana sahiptir. Ve bu ada ülkesi, dünyadaki ilk ulusal CBDC’yi başlattı.

Böylesine dağınık bir takımadalar için dijital ödemeler veya fiziksel nakit kullanan ödeme sistemlerinin zorlukları anlaşılabilir. Kum doları olarak da adlandırılan ‘Sand Dollar’ın piyasaya sürülmesinin bir nedeni de, Bahamalar’daki en güvenli ödeme şekli olan Bahamalar Merkez Bankası’nın yükümlülüğünü kullanan bir ödeme sistemini desteklemektir. Ek olarak, finansal katılımı iyileştirmek, hizmet sunum maliyetlerini düşürmek ve işlem verimliliğini artırmak amaçlanmaktadır.

Bahamalar Merkez Bankası’nın tweet’ine göre ‘Sand Dollar’ dün başlatıldı. Bu, dünyadaki ilk ülke çapında Merkez Bankası Dijital Para Birimi’dir. Pilot lokasyon olarak Exuma, Bahamalar’ın daha küçük bir versiyonu olarak görülebilir.

Bahamalar’ın toplam GSYİH’si 2018’de yaklaşık 12 milyar dolardı, ancak kişi başına gelir en yüksek ülkelerden biri. Kısacası, dünyanın ilk CBDC’sinin piyasaya sürülmesi için daha ideal bir zemin hayal edilemez; yüksek mobil penetrasyona sahip nispeten varlıklı, dağınık bir nüfus. Aslında bu para, proxy tarafından dijital bir USD’nin pilot sürümü olarak görülebilir.

Projenin kendisi, dijital ödemeleri desteklemek için bir dijital para ekosistemi oluşturmaktır. Ana özellik, Bahama dolarının dijital bir versiyonudur. Ayrıca perakende müşterilere hizmet veren Yetkili Finansal Kurumlardan (AFI) oluşan bir ekosistem oluşturulmuştur. Bu, KYC / AML çekleri, cüzdan hizmetleri ve Sand doları için saklama hizmetleri şeklindedir. AFI, para ileten işletmeleri, ödeme hizmeti sağlayıcılarını ve ticari bankaları içerir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala