bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,182.20 0.44%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,130.74 0.72%
bnb
BNB (BNB) $ 603.85 0.94%
solana
Solana (SOL) $ 142.80 1.43%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521973 0.54%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468272 0.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150014 0.04%

Do Kwon, ABD’li Savcılar Tarafından Dolandırıcılıkla Suçlandı

do kwon abdli savcilar tarafindan dolandiricilikla suclandi

Geçtiğimiz yıl yaşanan Terra Blockchain ekosisteminin çöküşü pek çok kripto şirketini olumsuz etkilemişti. Terra’nın arkasındaki şirket olan Terraform Labs’ın kurucusu olan Do Kwon hakkında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Kısa bir süre önce Karadağ İçişleri Bakanı Filip Adziç, Terraform Labs’ın kurucu ortağı ve CEO’su Güney Kore vatandaşı Do Kwon‘un tutuklandığını bildirilmişti. Yaşanan bu gelişmenin ardından Do Kwon, ABD’li savcılar tarafından dolandırıcılıkla suçlandı.

Do Kwon Hakkında Yeni Bir Dolandırıcılık Suçlaması

Terra Blockchain ekosisteminin kurucusu olan Do Kwon, New York’taki ABD savcıları tarafından dolandırıcılıkla suçlandı. Söz konusu suçlama, Do Kwon’un Karadağ’da günün erken saatlerinde tutuklanması haberinin ardından geldi.

do kwon abdli savcilar tarafindan dolandiricilikla suclandi 2

ABD’li yetkililer, 31 yaşındaki Do Kwon’u menkul kıymet dolandırıcılığı, emtia dolandırıcılığı ve komplo da dahil olmak üzere sekiz suçla suçladı. Do Kwon ayrıca geçtiğimiz aylarda Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından da dava edilmişti.

Son olarak Do Kwon’un tutuklanmasının ABD makamlarının talebi üzerine gerçekleşip gerçekleşmediği henüz bilinmiyor. Do Kwon, ABD’li makamların yanı sıra Güney Kore’li makamlar tarafından da aranıyordu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala