bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,616.92 0.90%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,561.17 2.42%
bnb
BNB (BNB) $ 582.56 0.35%
solana
Solana (SOL) $ 183.53 3.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.619362 1.41%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.645901 2.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.215407 13.58%

SEC, Yatırımcıları Kripto Konusunda Uyardı

sec yatirimcilari kripto konusunda uyardi

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), son dönemde kripto konusunda sert adımlar atmaya devam ediyor. Kısa bir süre önce kripto para borsası Coinbase’e Wells Bildirimi gönderen SEC, yatırımcıları da kripto menkul kıymetler konusunda uyardı.

SEC Cephesinden Yatırımcılara Kripto Uyarısı

Düzenleyici kurumlar, son dönemde kripto konusunda yeni kararlar almaya devam ediyor. SEC kısa bir süre önce ABD’nin en büyük kripto para borsalarından birisi olan Coinbase için bir Wells Bildirimi yayımlamıştı. SEC’in bu hamlesinin ardından yatırımcılar için de bir uyarı geldi. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), yatırımcıları kripto varlık menkul kıymetlerine yatırım yaparken dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

sec yatirimcilari kripto konusunda uyardi 2

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Yatırımcı Eğitimi ve Savunuculuk Ofisi, kripto ticareti sunan platformların federal menkul kıymetler tüzüğüne uymayabileceği hususunda uyarıda bulundu. SEC tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Yasa, menkul kıymet komisyoncuları, yatırım danışmanları ve borsalar gibi tarafların SEC’e bir devlet düzenleyicisine ve / veya bir özdenetim kuruluşuna kaydolmaları gerekiyor.

Son olarak SEC daha önce pek çok kripto para borsasının ABD’de kayıt dışı menkul kıymetler borsası olarak faaliyet gösterdiğini iddia etmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala