bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,907.12 0.93%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,136.36 0.36%
bnb
BNB (BNB) $ 602.82 1.56%
solana
Solana (SOL) $ 142.99 3.27%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523463 0.78%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466637 1.03%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14915 1.60%

Terra’nın Kurucusu Do Kwon Tutuklandı

Terranin Kurucusu Do Kwon Tutuklandi

Geçen yıl iflas eden Terra’nın kurucusu Do Kwon‘un Karadağ’da tutuklandığı bildirildi. Karadağ İçişleri Bakanı Filip Adziç, Do Kwon’un sahte belgelerle tutuklandığını ve kimlik doğrulamasının devam ettiğini açıkladı.

Terranin Kurucusu Do Kwon Tutuklandi2

Do Kwon, Karadağ’da Tutuklandı

Karadağ İçişleri Bakanı Filip Adziç, Terraform Labs’ın kurucu ortağı ve CEO’su Güney Kore vatandaşı Do Kwon‘un tutuklandığını bildirdi. Adziç, dünyanın en çok aranan kaçakçılarından biri olan Do Kwon‘un Podgorica’da yakalandığını açıkladı. Adziç, zanlının sahte belgelerle Podgorica havaalanında gözaltına alındığını belirterek, hâlâ resmi kimlik doğrulamasını beklediğini söyledi. Güney Koreli yetkililer, bir süredir Do Kwon‘un bölgede yakalanması için çalışmalar yürütüyordu.

Kripto dünyası, 2022 yılında Terra-Luna krizi ile çalkalanmıştı. Luna’nın iflası ile en az 40 milyar dolarlık kayıp yaşandığı bildirilmişti. Do Kwon ve Terraform Labs’ın 10 binden fazla Bitcoin’i İsviçre bankası üzerinden nakde çevirdiği ifade edilmişti. SEC, Do Kwon’un kayıt dışı menkul kıymet satışı ile milyarlarca dolar kazandığını belirtmişti. Terra’nın çöküşü kripto piyasası üzerinde derin etki yaratmış, beraberinde başka iflaslara da yol açmıştı. Mayıs 2022’de Luna’nın iflasıyla birlikte Bitcoin, 30 bin doların altına inmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala