bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,323.23 3.47%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,144.01 2.52%
bnb
BNB (BNB) $ 608.04 0.07%
solana
Solana (SOL) $ 147.81 4.96%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527981 3.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475559 5.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151707 5.46%

Eski CFTC Başkanı: SEC, Do Kwon’u Dava Etmekle Haklı

eski cftc baskani sec do kwonu dava etmekle hakliassdf

Geçtiğimiz yılın Mayıs ayında yaşanan Terra Blockchain çöküşü kripto sektöründe pek çok şirketin zarar görmesine neden oldu. Terra’nın çöküşü sonrasında kripto sektörü yaralarını henüz yeni yeni sarmaya başlarken, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Terra Blockchain’in arkasında şirket olan Terraform ve kurucusu Do Kwon için soruşturma başlatmıştı.

Eski CFTC Başkanı SEC’in Do Kwon’u Dava Etmekle Haklı Olduğunu Söyledi

Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’nun (CFTC) eski başkanı Timothy Massad, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) stablecoin ihraççısı Terraform Labs ve kurucusu Do Kwon’un peşinden gitmekte haklı olduğunu söyledi.

eski cftc baskani sec do kwonu dava etmekle haklierergdf

Harvard Üniversitesi’nin Kennedy Devlet Okulu’nda araştırma görevlisi olan Massad, konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

SEC, bu suçlamaları yapmakta kesinlikle haklıydı. İnsanlardan yüzde 19 ila yüzde 20 getiri vaat eden bir yatırım yapmalarını istediğinizde, bu bir teminattır.

SEC, Singapur merkezli kripto şirketi ve Kwon’a karşı yatırımcıları terraUSD (UST) algoritmik stablecoin hakkında yanılttıklarını iddia ederek şikayette bulundu. Şikayete göre Terra ve Kwon dolandırıcılık, kayıt dışı menkul kıymet satışı ve kayıt dışı menkul kıymet bazlı takas satışı gerçekleştirdi. Terra ekosistemi, 2022’nin ortalarında çöktü ve ardından kripto sektöründe yankılar hissedildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala