bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,130.31 4.82%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,904.43 3.16%
bnb
BNB (BNB) $ 543.68 4.86%
solana
Solana (SOL) $ 129.52 2.30%
xrp
XRP (XRP) $ 0.512174 2.45%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.442577 0.82%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.12547 4.08%

Consensys, Ethereum akıllı sözleşmeleri için yeni güvenlik aracını duyurdu

consensys ethereum akilli sozlesmeleri icin yeni guvenlik aracini duyurdu

Ethereum‘un önemli geliştiricilerinden biri olan Consensys‘in denetim birimi Diligence, akıllı sözleşmelerin güvenlik açıklarını belirlemek için otomatik bir araç olan ‘Fuzzing’i piyasaya sürdü. Bu yeni araç, geliştiricilere karmaşık test senaryoları oluşturma veya altyapı kurma gerekliliği olmaksızın sözleşme güvenliklerini iyileştirme fırsatı sunuyor.

Fuzzing: Akıllı Sözleşmelerin Güvenlik Açıklarına Karşı Yeni Savunma Hattı

Ethereum yazılım üreticisi Consensys’in denetim departmanı Diligence, akıllı sözleşmelerin güvenlik açıklarını belirleme sürecini kolaylaştıran ve karmaşık test süreçleri yaratma veya kişisel altyapı kurma gerekliliğini kaldıran bir otomatik güvenlik aracı olan “Fuzzing”i kullanıma sundu.

Fuzzing, güvenlik açıklarını, hataları ve çökmeleri tespit etmek için tasarlanmış, bir programın karşılaşabileceği beklenmeyen veya rastgele girdileri besleyen bir yazılım test metodu olan fuzzing’e dayanıyor. Bu ürün, 2022’de protokol saldırıları sebebiyle 3 milyar doların üzerinde zarar gören bir sektörde ortaya çıktı.

Bu yeni güvenlik aracı, akıllı sözleşmelerdeki hataları belirlemek için greybox fuzzing adı verilen ileri düzey bir fuzzing tekniği kullanır. Bu metod, sadece tek tek fonksiyonları değil, tam sözleşme sistemlerinin işleyişini analiz eder. Consensys, bu geniş çaplı yaklaşımının onları diğer firmalardan ayırdığını ve mevcut diğer akıllı sözleşme denetim araçlarına kıyasla çok daha etkili bir çözüm sağladığını belirtiyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala