bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,415.26 0.92%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,143.41 0.53%
bnb
BNB (BNB) $ 609.18 0.24%
solana
Solana (SOL) $ 144.16 1.31%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525904 0.32%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468532 0.26%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151049 0.96%

Commonwealth, Kripto Ödemelerini Reddedecek

Commonwealth Kripto Odemelerini Reddedecek2

Avustralya’nın en büyük bankası Commonwealth, kripto para borsalarına yapılan bazı ödemeleri reddedeceğini açıkladı. Bankanın kararında kripto piyasasındaki dolandırıcılıklar etkili oldu. Banka, reddedilmeyen ödemeleri geçici olarak bekleteceğini de bildirdi.

Commonwealth Kripto Odemelerini Reddedecek6666

Avrustralya’nın En Büyük Bankasından Ödeme Kararı

ABD‘de kripto borsalarına açılan dava diğer ülkeleri de harekete geçirdi. Güney Kore, dün Binance’in Gopax‘ı satın almasını geçici olarak durdurmuştu. Bugün ise Avustralya‘dan dikkat çekici bir karar geldi. Ülkenin en büyük bankası Commonwealth, kripto ödemelerini durduracağını ya da 24 saat geçici olarak bekleteceğini açıkladı.

Banka, yeni önlemlerden hangi borsaların veya ödeme türlerinin etkileneceğini açıklamadı. Yapılan açıklamada kripto piyasasında dolandıcırılık risklerine karşı önlemler aldıklarını bildirdi. Kripto borsalarına para gönderen müşterilere aylık 10 bin Avustralya dolar sınırının da yakında geleceği belirtildi. Avustralya’nın diğer büyük bankası Westpac, geçen haftalarda Binance ile işlem yapılmasını yasaklamıştı.

Bankanın Genel Müdürü James Roberts, küresel olarak dolandırıcıların kriptoya olan ilgiden yararlandığını söyledi. Roberts, dolandırıcıların meşru yatırım fırsatları gibi davrandığını ifade etti. Banka, önlemlerin etkilerinin izleneceğini açıkladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala