bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,886.12 1.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,062.07 0.87%
bnb
BNB (BNB) $ 557.93 0.23%
solana
Solana (SOL) $ 142.62 0.78%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516603 3.57%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.478877 2.15%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152827 0.79%

Binance Avustralya’da Bitcoin Fiyatı Sert Düştü

Binance Avustralyada Bitcoin Fiyati Sert Dustu4

Kripto para borsası Binance Avustralya’da Bitcoin (BTC) fiyatı, sert düşüş kaydetti. Borsada BTC, piyasa fiyatının 9 bin Avustralya doları (yaklaşık 5 bin ABD doları) altından işlem gördü. Binance Avustralya’da, BTC fiyatı 34 bin Avustralya dolarından alıcı buldu. Bu rakam yaklaşık 23 bin ABD dolarına karşılık geliyor. Aynı dakikalarda BTCMarkets borsasında Bitcoin, 43 bin Avustralya dolarından (yaklaşık 28 bin ABD doları) işlem görüyordu. Avustralya dışında ise BTC, 28 bin ABD doları sınırında izleniyordu.

Binance Avustralyada Bitcoin Fiyati Sert Dustu8

Binance Avustralya’da BTC Fiyatı 5 Bin Dolar Geriledi

Binance‘in Avustralya operasyonlarında, Bitcoin’in değer kaybı hızlandı. Binance Avustralya‘da, BTC fiyatı yaklaşık 23 bin ABD dolarından alıcı buldu. Aynı dakikalarda BTC’nin piyasa fiyatı 28 bin dolar civarındaydı. Fiyat farkının oluşmasında Binance’in ülkedeki bankacılık ortaklarını kaybetmesi ve düzenleyici incelemeleri etkili oldu.

Binance, 1 Haziran itibarıyla PayID aracılığıyla bankalara Avustralya doları transfer edilmesini yasakladı. Böylece ülkenin en yaygın ödeme ağı ile borsanın bağı kopmuş oldu. Para yatırma ve çekim işlemlerine ilişkin net bir açıklama yapılmadı. Artan belirsizlik, kullanıcıların para çekimlerini hızlandırmasına yol açtı.

Borsa, ülkedeki düzenleyici kurumlarla da sorunlar yaşadı. Nisan ayında Binance‘in Avustralya’da türev lisansı iptal edildi. Avustralya düzenleyicisi ASIC, borsanın şirketleri hakkında inceleme yaptığını açıkladı. Karar çerçevesinde borsa 21 Nisan itibarıyla tüm pozisyonları kapattı. Borsadan yapılan açıklamada spot ürünlerin etkilenmeyeceği belirtildi.

Borsadan yapılan açıklamada, Avustralya doları yatırma ve çekme işlemleri için alternatif arandığı belirtildi. PayID ile ödeme hizmet sonlandırıldı ancak kredi veya banka kartları üzerinden işlemler yapılabiliyor. Açıklamada kullanıcı fonlarının güvende olduğu da ifade edildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala