bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,921.13 1.59%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,142.14 1.09%
bnb
BNB (BNB) $ 602.38 2.51%
solana
Solana (SOL) $ 143.28 2.68%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527758 0.83%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466566 1.99%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149766 2.26%

Coinbase’in Başı Kredi Notları ile Dertte

Coinbasein Başi Kredi Notlari ile Dertte

Bir dönem halka arzını kutlayıp, ard ardına büyüme planlarını açıklayan Coinbase, son dönemlerde iflas haberleri ile anılıyor. Kısa bir süre önce işe alımlarını durduran borsa, yeniden toplarlanmak için çalışırken darbe üstüne darbe alıyor. İlk olarak Moody’s tarafından notu düşürülen Coinbase, son olarak Goldman Sachs‘tan da not indirimi aldı.

Coinbase'in Başı Kredi Notları ile Dertte

Goldman Sachs, Coinbase’in Notunu Alım’dan Satım’a Düşürdü

Kripto para piyasalarında yaşanan düşüş, Terra ekosisteminin çökmesi ile birlikte daha da hızlanmış ve düşüşün önü alınamamıştı. Kripto para piyasası 1 trilyon dolar altına gerilerken bu durumdan en çok etkilenen yine kripto şirketleri oldu. Özellike kripto odaklı projeler operasyonlarını yürütmekte zorlanırken, hisslere piyasalara bağımlı olan Coinbase gibi şirketler büyük darbeler aldı.

Coinbase‘in notu uluslararası yatırım bankası Goldman Sachs tarafından alımdan satıma düşürülürken, borsanın piyasa öncesi işlemlerde hisseleri yüzde 5’in üzerinde değer kaybı yaşadı.

Goldman Sachs, kripto borsası için birkaç hafta süren çalkantıdan sonra Coinbase’in notunu düşürmekle kalmadı, revize edilmiş bir fiyat hedefini de 70 dolardan 45 dolara düşürdü. 

Bununla birlikte bankaya göre, mevcut kripto para fiyatları ve işlem hacimleri, Coinbase’in gelir tabanında “daha fazla bozulmaya” neden olabilir. Ayrıca analistler, önümüzdeki birkaç yıl içinde bir şirketin finansal performansının popüler bir ölçüsü olan faiz, vergi, amortisman ve itfa payından (FAVÖK) önce başabaş ile negatif düzeltilmiş kazançlar öngörüyor. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala