bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,967.87 0.57%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,275.59 0.71%
bnb
BNB (BNB) $ 599.20 0.76%
solana
Solana (SOL) $ 138.56 1.88%
xrp
XRP (XRP) $ 0.510964 1.34%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.461949 0.79%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147173 0.11%

Coinbase, BTC ve ETH Vadeli İşlemlere Hazırlanıyor

Coinbase BTC ve ETH Vadeli Islemlerine Hazirlaniyor4

Kripto para borsası Coinbase, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) vadeli işlem sözleşmelerini piyasa sürmeye hazırlanıyor. Kurumsal yatırımcılara yönelik vadeli işlem sözleşmelerinin 5 Haziran’da tanıtılması planlanıyor. Borsa, mayıs ayının başlarında Bermuda’da türev borsası açtığını duyurmuştu.

Coinbase BTC ve ETH Vadeli Islemlerine Hazirlaniyor2

Coinbase, BTC ve ETH Vadeli İşlem Sözleşmelerini Piyasaya Sürecek

ABD’de düzenleyici kurumlarla sorunlar yaşayan Coinbase, BTC ve ETH vadeli işlem sözleşmeleri için hazırlık yapıyor. Borsa, küresel genişleme planları çerçevesinde Bermuda’da türev borsası Coinbase International Exchange‘i başlatmıştı. Coinbase‘in açılamasına göre kurumsal ölçekli sözleşmelerin boyutu 1 Bitcoin ve 10 Ether olacak. Şirket, daha önce yaptığı açıklamada yatırımcıların 5 kata kadar kaldıraçlı işlemler yapmasına izin vereceğini açıklamıştı. Borsada gerçekleştirilen tüm işlemlerin USD Coin ile yapılacağını bildirmişti.

Coinbase, ABD’deki düzenleme çalışmalarında netlik ihtiyacı olduğunu belirtmişti. Borsa, bu çerçevede SEC’e menkul kıymet düzenlemesinin kripto paralara nasıl uygulanacağı ile ilgili açıklama yapması için dava açmıştı. SEC, kural koyma sürecinin birkaç yıla yayılabileceğini belirtmişti. SEC, Gensler’in açıklamalarının resmi politika beyanları olarak yorumlanmaması gerektiğini ifade etmişti. Borsa, mayıs ayında Avrupa kullanıcılarını hedefleyen yeni abonelik sistemini duyurmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala