bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,221.67 2.71%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,187.85 4.08%
bnb
BNB (BNB) $ 586.00 2.34%
solana
Solana (SOL) $ 135.21 6.01%
xrp
XRP (XRP) $ 0.503204 3.96%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.451334 5.10%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.141446 5.85%

Circle CEO’sundan USDC Açıklaması

circle ceosundan usdc aciklamasi

ABD’de yaşanan Silicon Valley Bank ve Signature Bank gibi bankaların iflasından etkilenen şirketler arasında yer alan Circle, stablecoin’i olan USDC’de zor bir hafta sonu geçirmişti. USDC stablecoin’inin ihraççısı olan Circle, bu süreçte USDC stablecoin’inin dolar sabitini kaybetmiş ve bu durumu düzeltmek için 36 saatlik bir süre istemişti. Yeniden güven kazanmak için şimdiye kadar ki en büyük USDC yakımını gerçekleştiren Circle’dan yeni bir USDC açıklaması geldi.

Circle CEO’su Bankalardaki Rezervler Hakkında Açıklama Yaptı

USDC stablecoin’inin ihraççısı olan Circle’ın CEO’su Jeremy Allaire, geleneksel bankacılık sisteminin kriptodan korunmasını öneren anlatılara inanmadığını belirtti.

circle ceosundan usdc aciklamasi 2

Jeremy Allaire, bu anlatıya karşı çıkarak, bu görüşün tam tersinin doğru olduğunu düşündüğünü dile getirdi. Katıldığı bir programda açıklama yapan Jeremy Allaire, şu ifadeleri kullandı:

Herkes bankaları kripto varlıklardan nasıl kurtarmamız gerektiğinden bahsediyor. Bizler şu anda kriptoyu bankalardan kurtarmak için çalışmalar yürütüyoruz.

Jeremy Allaire açıklamasında, Circle’ın şu anda Silicon Valley Bank’tan BNY Mellon’a 3.3 milyar doları taşıma süreci içerisinde olduğunu dile getirdi. Son olarak Circle kısa bir süre önce net olarak 4.5 milyar dolarlık USDC yakımı gerçekleştirmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala