bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,550.49 1.59%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,987.59 1.08%
bnb
BNB (BNB) $ 598.18 2.11%
solana
Solana (SOL) $ 144.88 1.87%
xrp
XRP (XRP) $ 0.512835 2.64%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.452512 1.82%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147957 1.23%

Çinli yetkiliden dijital yuan açıklaması: Tüm senaryolar değerlendirilmeli

DBS Banktan Dijital Yuan Adimi222

Çin’de dijital yuanın yaygınlaşması için çalışmalar sürüyor. Merkez bankası yetkilisi, dijital yuanın bireysel ödemeler dahil tüm senaryolarda mevcut olması gerektiğini söyledi. Banka yetkilisi, bankacılık ödeme sisteminin iyi işlediğine de vurgu yaptı. Yetkili, WeChat Pay ve Alipay’in ödeme sistemleri için ‘QR kodlarını standartlaştırmanın’ e-CNY gelişimi için önemli bir adım olacağını söyledi.

DBS Banktan Dijital Yuan Adimi22

Çinli yetkiliden dijital yuan açıklaması

Çin Halk Bankası (PBOC) dijital para araştırma enstitüsü başkanı Changchun Mu, Pekin’de düzenlenen bir ticaret forumunda dijital yuan ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yetkili, WeChat, Alipay, mobil bankacılık uygulamalarının uyumluluk gereklilikleri konusunda dikkatli olmaları gerektiği tavsiye etti. Şirketlerin lisans almaları gerektiğini belirtti. Mu, yükseltme sürecindeki ilk adımın tüm senaryoları kullanmak olduğunu ifade etti.

Merkez bankası, geçen yıl tüketicilerin barkod tarayarak ödeme yapmalarına olanak tanıyan evrensel QR ödeme kodları için harekete geçmişti. WeChat Pay ve Alipay’in hakim olduğu QR kodlu ödeme sistemlerinin kullanımı Çin’de oldukça yaygın durumda.

PBOC’un dijital yuan için Ocak 2022’de pilot uygulama başlatmıştı. Dijital yuan çalışamları özellikle yerel yönetimler tarafından desteklendi. Pekin, Şangay, Shenzhen ve Suzhou da dahil olmak üzere 17 il düzeyinde şehir ve bölgede en az 26 noktaya genişletti. Çin genelinde pilot bölgelerde test edilen e-CNY, henüz beklenilen seviyelerde kullanım alanı sağlamadığı da belirtildi. Mu, bankalararası ödeme ve mutabakat sistemlerinin iyi işlediğini ve bunların CBDC sistemi ile değiştirilmesine gerek olmadığını söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala